Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Η εταιρία Ματσούκης Γραφικές Τέχνες Α.Ε στο Κρυονέρι αρνήθηκαν στο σωματείο να ενημερώσει τους εργαζόμενους

0

Συνάδελφοι-ισσες

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταγγέλλουμε την άρνηση της Ματσούκης Γραφικές Τέχνες Α.Ε. στο Κρυονέρι, στο αίτημα μας, να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους της εταιρείας για τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο και για τις θέσεις του Συνδικάτου για την ανάγκη ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, για ειδικότητες κ.α.

Η εργοδοσία προφασιζόμενη την «αναστάτωση της παραγωγής», που τάχα θα προκαλούσε η ενημέρωση των συναδέλφων, προσπαθεί να εμποδίσει τη οργανωμένη συζήτηση με ΓΣ των εργαζόμενων στο χώρο εργασίας.

Καταγγέλλουμε επίσης την εργοδοσία της Veridos-Matsoukis στο Ίλιον, η οποία παρά την απόφαση της συνέλευσης των εργαζόμενων να εξουσιοδοτήσει το ΔΣ του Συνδικάτου μας και την σωματειακή επιτροπή, να διαπραγματευτούν την ανάγκη για αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα, εξακολουθεί να αρνείται να συναντηθεί με το ΔΣ του Συνδικάτου. Και σα να μη φτάνει αυτό, προσπαθεί να στήσει ένα εργοδοτικό μόρφωμα «ένωση προσώπων», για να παρακάμψει το εκλεγμένο ΔΣ του κλαδικού Συνδικάτου και την σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη επιχείρηση χρόνια τώρα έχουν επιλέξει και οργανωμένα διεκδικούν με το κλαδικό τους Συνδικάτο και όχι με όποιο μόρφωμα προσπαθεί να τους αναγκάσει η εργοδοσία ή οι νόμοι του αστικού κράτους.

Απαιτούμε απ’την εργοδοσία να σταματήσει την αντεργατική αυτή τακτική της και να κάτσει να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και να μην παρεμβαίνει στη συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε τους συναδέλφους σε παραπάνω οργάνωση και συσπείρωση στην σωματειακή τους επιτροπή, από κοινού με το κλαδικό μας Συνδικάτο, να απορρίψουν τις αρνήσεις της εργοδοσίας και να εμπιστευτούν τη δύναμη τους με αγωνιστικό πνεύμα και διεκδικητικό πλαίσιο.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.