Σάββατο, Απρίλιος 17

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Για τα εργατικά ατυχήματα στην επιχείρηση “ΜΟΡΝΟΣ”

0
image_pdfimage_print

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την επιχείρηση «ΜΟΡΝΟΣ» ( ομίλου Φιλίππου) για τα δύο εργατικά ατυχήματα που έγιναν στην παραγωγή στις 25 και 26 Φλεβάρη.  Ευχόμαστε στους δύο συναδέλφους γρήγορη ανάρρωση.

  Σ’ έναν όμιλο επιχειρήσεων που η κερδοφορία δεν έχει μπει ούτε μια μέρα σε «καραντίνα», που η εργοδοσία αρνείται να δώσει αυξήσεις, που σε άλλα εργοστάσιά της προχωρά σε απολύσεις, συνεχίζει να εκθέτει τους εργαζόμενους καθημερινά στο κίνδυνο των ατυχημάτων. Εδώ και χρόνια παρ’ όλες τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας δεν επενδύει για τον εκσυγχρονισμό των πεπαλαιωμένων και επικίνδυνων για τους εργαζόμενους μηχανών στο τμήμα της χάρτινης συσκευασίας στην βερνικωτική μηχανή  όπου και έγινε το ατύχημα.

Το Συνδικάτο στηρίζει το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων και του  Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος» και απαιτούμε από την επιχείρηση, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για να μην επαναληφθούν ατυχήματα, να γίνει έλεγχος σε όλες τις μηχανές και τις εγκαταστάσεις για τον εντοπισμό πηγών κινδύνου.

Share.

Comments are closed.