Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Για την υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ στην επιχείρηση «ΜΟΡΦΗ Ε.Π.Ε» (Μπιρμπάκος) στα  Άνω Λιόσια

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες .

Το ΔΣ του Συνδικάτου μας υπέγραψε στις 28/3/2023 συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στην επιχείρηση «ΜΟΡΦΗ Ε.Π.Ε» (Μπιρμπάκος) στα  Άνω Λιόσια. Με την ΣΣΕ δίνονται ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, με βάση τις συνολικές ανάγκες των εργαζόμενων .

Ειδικότερα στην επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε  προβλέπονται τα εξής:

  1. Σε αυτή υπάγεται το πάσης φύσεως προσωπικό ,ανεξαρτήτως κατηγορίας, θέσεως ή ειδικότητας, το οποίο απασχολείται με σχέση εξαρτημένης εργασίας στην εταιρεία.
  2. Οι μισθοί διαμορφώνονται από 1 Μάρτη ως εξής

α) όσοι  εργαζόμενοι αμείβονται μέχρι τις 28-02-2023  έως 1200 ευρώ μικτά, παίρνουν αύξηση 10%.

β) Όσοι εργαζόμενοι αμείβονται από 1201 ευρώ μικτά έως και 1700 ευρώ μικτά παίρνουν αύξηση 8%.

γ) Όσοι εργαζόμενοι αμείβονται από 1701 ευρώ μικτά και επάνω παίρνουν αύξηση 7%.  

  1. Οι ώρες εργασίας ορίζονται σε 40 (σαράντα) κατανεμημένες σε πενθήμερη εβδομάδα εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή.
  2. α) Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην απογευματινή βάρδια, τους χορηγείται προσαύξηση  σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) στα καταβαλλόμενα.

β) Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε νυχτερινή εργασία και από ώρα 10.00μ.μ έως 6.00π.μ τους χορηγείται προσαύξηση σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) στα καταβαλλόμενα. 

  1. Διάλλειμα εργασίας 20 λεπτών εντός του ωραρίου εργασίας.

Επίσης στη συγκεκριμένη επιχείρηση το Συνδικάτο μας και  η σωματειακή επιτροπή- υγείας και ασφάλειας- έχει καταφέρει με συγκεκριμένες προτάσεις στην εργοδοσία για την ασφάλεια στην εργασία και προστασίας της υγείας των εργαζόμενων να βελτιώνονται συνεχώς οι συνθήκες εργασίας.

  Η  εξέλιξη αυτή και η υπογραφή  ΣΣΕ σε επιχείρηση  στο κλάδο μας μετά από πολλά χρόνια  είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης και συλλογικής δράσης  των εργαζόμενων στην συγκεκριμένη επιχείρηση, με τακτικές  ΓΣ στο χώρο, συμμετοχή στις απεργίες και  κινητοποιήσεις του Συνδικάτου, της εμπιστοσύνης που έχουν στο Συνδικάτο τους και στη σωματειακή επιτροπή, της αταλάντευτης και επίμονης στάσης μας να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις της τελευταίας ΓΣ του κλάδου μας για διεκδίκηση  ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς στα όρια της αύξησης του πληθωρισμού, με βάση τις ανάγκες των εργατών και εργατριών του κλάδου και στη κατεύθυνση για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, για μέτρα προστασίας , υγείας και ασφάλειας στα εργοστάσια, για σταθερό ωράριο και εργασία, χωρίς συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ενάντια στις «ευέλικτες» σχέσεις εργασίας.

Η συλλογική αυτή διεκδίκηση, διαπραγμάτευση και υπογραφή της ΣΣΕ έρχεται να αποδείξει ότι όταν οι εργαζόμενοι, οργανωμένα με τα σωματεία τους, αγωνίζονται με κριτήριο τα συμφέροντα τα δικά τους και των οικογενειών τους και όχι πόσο αντέχει η κερδοφορία των επιχειρήσεων και η οικονομία, τότε μπορούν να πετύχουν μικρές ή μεγαλύτερες νίκες , να αποσπάσουν κατακτήσεις, να καταργήσουν στη πράξη αντεργατικούς νόμους που διαχρονικά ψηφίσανε όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και δείχνει ότι μόνο όταν αγωνίζεσαι μπορείς να νικήσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο, οργανωμένα με το Συνδικάτο τους ,  να κάνουν  δική τους υπόθεση την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κάθε επιχείρηση, να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν από τους εργοδότες και να επιβάλλουν με τον αγώνα τους να δώσουν  ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και να στηρίξουν την προσπάθεια του Συνδικάτου.

Απαιτούμε από τους επιχειρηματίες του κλάδου μας να σταματήσουν να αγνοούν τις ανάγκες των εργαζόμενων και να δεχτούν το αίτημά μας για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με κατοχύρωση των θεσμικών όρων , ειδικότητες, σύνθεση μηχανών, ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας σε κάθε επιχείρηση.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε κλαδική ΣΣΕ, την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων , την επαναφορά των τριετιών, αυξήσεις στις συντάξεις και επαναφορά του κλάδου στα όρια  συνταξιοδότησης για τα βαρέα επαγγέλματα 50 ετών για τις γυναίκες  και 55 για τους άνδρες.

 

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ-ΟΦΕΛΟΥΣ . ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ . ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΙ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ» ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ.

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Εργαζ. στην Ιδιωτική Υγεία & Πρόνοια Ν.Αχαΐας: Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των αφεντικών

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία & Πρόνοια Ν.Αχαΐας καταγγέλλει ένα ακόμα εργοδοτικό...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Για τον νεκρό εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος

ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ  Συναδελφισσες και συνάδελφοι, Το...

Σωματείο Εργαζομένων NEXI (πρώην First Data): Συμμετέχουμε στην εκδήλωση για τις ΣΣΕ του Σωματείου εργαζομένων Netcompany Intrasoft

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τετάρτη 31/05 συμμετέχουμε στην εκδήλωση του σωματείου εργαζομένων Netcompany Intrasoft για τις...