Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Για την προσπάθεια τρομοκράτησης σναδέλφισσας από τον εκδότη της εφημερίδας “Μακελειό”

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες .

Το Δ.Σ του Συνδικάτου μας , καταγγέλλει  τον εκδότη της εφημερίδας «Μακελειό»  Στέφανο Χίο, για την προσπάθεια τρομοκράτησης συναδέλφισσας, μέλους του Συνδικάτου .

Η  συναδέλφισσα , όπως και το σύνολο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και στη συγκεκριμένη εφημερίδα, απείργησε την Τετάρτη 15 Μάρτη, όπως είχαν πάρει απόφαση όλες οι ενώσεις στο τύπο και τα ΜΜΕ, και το Συνδικάτο μας, και όπως συνήθως γίνεται για τους εργαζόμενους στις εφημερίδες , στα πλαίσια της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας της 16 Μάρτη, για το έγκλημα στα Τέμπη και για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής , της υγείας  του Λαού και των εργαζόμενων και για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή Συλλογικών  συμβάσεων εργασίας από τους εκδότες.

Ο συγκεκριμένος λοιπόν εκδότης την επόμενη μέρα της απεργίας που η συναδέλφισσα πήγε στην εργασία της  τής επιτέθηκε φραστικά λέγοντας της χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί ο εργαζόμενος να αφήνει τη δουλειά του και να κάνει απεργία..» και όταν η συναδέλφισσα του υπενθύμισε την υποχρέωσή του να πληρώνει το μισθό, τις υπερωρίες, τα νυχτερινά , τις Κυριακές, να δίνει τις άδειες  κ.α , ο γνωστός «αντισυστημικός» και «φίλος του λαού» εκδότης έδειξε την πόρτα εξόδου στην εργαζόμενη , «αν δεν σου αρέσει φύγε»,  ( χωρίς να διευκρινίσει με ή χωρίς αποζημίωση?) ίσως νομίζοντας ότι είναι στη πολυτελή του βίλλα και όχι σε χώρο εργασίας .

Από εκείνη τη μέρα συνεχίζεται από μεριάς της εργοδοσίας ένας πόλεμος νεύρων προς την εργαζόμενη, με το να  την υποχρεώνει να δουλεύει τηλεργασία προφανώς για να μην την έχει στο χώρο εργασίας και «ξεσηκώνει» και τους υπόλοιπους, και μάλιστα προσπάθησε να αλλάξει και την σύμβασή της για να το καταφέρει.

Ενημερώνουμε τον συγκεκριμένο εκδότη, ότι το Συνδικάτο θα στηρίξει τη συναδέλφισσα στα δίκαια αιτήματα και απαιτήσεις με κάθε τρόπο, όπως κάνουμε με όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο και απαιτούμε από τον εκδότη της εφημερίδας να σταματήσει την προσπάθεια τρομοκράτησης της συναδέλφισσας και να «μακελεύει» τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων.

Καλούμε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες στην εφημερίδα να σηκώσουν το κεφάλι, να οργανωθούν  και μαζί με το Συνδικάτο τους να διεκδικήσουν εργασία με δικαιώματα , ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Περισσότερα

Σωματεία Αρκαδίας: Κάλεσμα σε σύσκεψη 24 Σεπτέμβρη για την οργάνωση της πάλης

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 7:30μμ Στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης Τα παρακάτω σωματεία: ...

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Ανακοίνωση – καταγγελία με αφορμή την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Ξενοδόχοι: ζητάνε 13ωρο σπαστό!! Κατάργηση της 11ωρης Ξεκούρασης Ανακοίνωση – καταγγελία με αφορμή την επιστολή...

Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για την 13ωρη εργασία

Συνεδρίασε το ΔΣ του σωματείου και εκτίμησε τη δράση του κατά τη διάρκεια του...