Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση

0
image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε στις 16/5/2021 η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Συνδικάτου μας με μεγάλη συμμετοχή εργαζόμενων από πολλούς χώρους δουλειάς του κλάδου.

Έγινε ο απολογισμός  δράσης του ΔΣ του Συνδικάτου  καθώς και ο οικονομικός απολογισμός. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΔΣ Θανάσης Φωτόπουλος τόνισε ότι «αναπτύξαμε μια πλούσια δραστηριότητα που έβαλε στο επίκεντρο τα εργατικά συμφέροντα και ανάγκες, σταθήκαμε ανυποχώρητα απέναντι στα σχέδια των εργοδοτών του κλάδου , της κυβέρνησης, της Ε.Ε. Βρεθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα που τους απασχολούν. Αυτή η πλούσια δράση του Συνδικάτου μας, με τις τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ, το καθημερινό άνοιγμα των γραφείων μας, την τακτική έκδοση της εφημερίδας μας, με τις εκδηλώσεις, τις θεματικές συζητήσεις , τα γλέντια και την προσπάθεια να δυναμώσουν οι δεσμοί με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του κλάδου μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας, είναι που βοήθησε να νιώθουν αποκούμπι το Συνδικάτο τους νέοι και παλιότεροι, γυναίκες και άντρες, Έλληνες και μετανάστες εργάτες και εργάτριες».

Στην συζήτηση που έγινε πήραν το λόγο και μετέφεραν την κατάσταση που επικρατεί στο κλάδο δεκάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Από όλες τις ομιλίες φάνηκε η ανάγκη να δυναμώσει το Συνδικάτο  στις επερχόμενες αρχαιρεσίες καθώς και να γίνει υπόθεση των εργαζόμενων του κλάδου η διεκδίκηση και η πάλη των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας. Ιδιαίτερα μεταφέρθηκε η οργή και η αγανάκτηση που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους για το νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με την κατάργηση του 8ωρου, τα νέα εμπόδια που βάζει στην συνδικαλιστική δράση και στην απεργία. Η ΓΣ  αποφάσισε ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου για την τάξη μας και θα δοθεί εκ νέου απεργιακή  απάντηση. Επίσης εγκρίθηκε ψήφισμα καταδίκης του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ που βομβαρδίζει και δολοφονεί αμάχους και παιδιά με την στήριξη και ανοχή των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ε.Ε και της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό.

Τέλος εκλέχτηκε η εφορευτική επιτροπή που θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου που όπως αποφασίστηκε θα γίνουν από 29 Μάη έως 19 Ιούνη. 

Share.

Comments are closed.