Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων

0
image_pdfimage_print

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 11η συνεχόμενη χρονιά η  εκδήλωση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, αφιερωμένη στα παιδιά των συναδέλφων με ευκαιρία το άνοιγμα των σχολείων.

Στο ανοιχτό θεατράκι της πλατείας Κοκκινόπουλου του Δήμου Αγ. Αναργύρων- Καματερού, τα παιδιά πέρασαν μια ξέγνοιαστη κι ευχάριστη ώρα παρακολουθώντας φέτος την παράσταση θεάτρου σκιών του Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου με τον ευρηματικό τίτλο «Ο Καραγκιόζης στο Συνδικάτο του Τύπου και του Χαρτιού»….

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θανάσης Φωτόπουλος ανοίγοντας την εκδήλωση συνόψισε μεστά και περιεκτικά όλο το πλαίσιο ανοίγματος των σχολείων στην τωρινή 2η χρονιά της πανδημίας, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος σε δομές, προσωπικό και μέσα, όπως επίσης και την ευθύνη της κυβέρνησης, που τα ξαναρίχνει όλα στην «ατομική ευθύνη» γονιών, δασκάλων και παιδιών, ώστε ακόμη και η συρρικνωμένη Δημόσια Παιδεία να εξαφανιστεί με στόχο να ιδιωτικοποιηθεί, αναδεικνύοντας τα πρόσφατα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, που νομοθέτησε η ΝΔ και που υποχρεώνουν πλέον μέχρι και τα δημοτικά σχολεία, να ψάχνουν κάθε χρόνο για «χορηγούς», αντί οι ανάγκες των Δημόσιων σχολείων, σχολών και πανεπιστημίων να καλύπτονται εξ ολοκλήρου, σε υψηλό επίπεδο και δωρεάν από το κράτος.

Το σύγχρονο ζήτημα της Δημόσιας Παιδείας συνδυάστηκε ξεκάθαρα με την διαχρονική κρατική στήριξη του ιδιωτικού τομέα με αναφορά στα πρόσφατα αντεργατικά-αντιασφαλιστικά μέτρα Χατζηδάκη. Οι εργάτες κι εργάτριες του κλάδου οφείλουμε, να δυναμώσουμε τους καθημερινούς αγώνες μας ενάντια σε κάθε νόμο, δηλαδή να δυναμώσουμε την καθημερινή πάλη μας ενάντια σε όλα τα κυβερνητικά μέτρα, που πετσοκόβουν τα δικαιώματα μας σε εργασία, ασφάλιση, υγεία ή παιδεία.

Η συμμετοχή στην χρονιάτικη εκδήλωση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου ήταν πολύ μεγάλη, με τα παιδιά των εργαζόμενων και των άνεργων συναδέλφων του κλάδου, να παίρνουν σχολικές τσάντες γραφική – χαρτική ύλη, βιβλία κλπ  εφόδια για τον απαραίτητο αγώνα της μάθησης και γνώσης

Οι γονείς των παιδιών, συνάδελφοι και συναδέλφισσες του κλάδου, ανταποκρίθηκαν και στο παράλληλο κάλεσμα του Συνδικάτου προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μαζί με σχολικά είδη θα  παραδοθούν από το ΔΣ άμεσα στους πυρόπληκτους κατοίκους της Β. Εύβοιας.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!

Share.

Comments are closed.