Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Πραγματοποιήθηκε Διερυμένο διοικητικό συμβούλιο με τη συμμετοχή επιτροπών του Συνδικάτου

image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε στις 29/9/2020 διευρυμένο Δ.Σ  με τη συμμετοχή επιτροπών του Συνδικάτου και εργαζόμενων από χώρους δουλειάς. Στη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου λόγω των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ και της επίθεσης της εργοδοσίας σε μισθούς και δικαιώματα.

Καταγγέλθηκε η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε επιχείρηση στο Κορωπί ( όμιλος Σμυρνιωτάκη) που εργαζόμενος κινδύνεψε σοβαρά  μετά από τσίμπημα στο χώρο εργασίας. Η μη ύπαρξη πλήρως εξοπλισμένου φαρμακείου στο χώρο εργασίας, η μη ύπαρξη γιατρού εργασίας σ’ έναν χώρο που απασχολούνται πάνω από 100 εργαζόμενοι και η παντελής αδιαφορία της εργοδοσίας να μεταφέρει τον συνάδελφο στο Κ.Υ. Κορωπίου, έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του εργαζόμενου που αναγκάστηκε μόνος του και με «αλλεργικό σοκ» να οδηγήσει για να του παρασχεθούν οι Α’ Βοήθειες. Μέλος του Συνδικάτου μόλις πληροφορηθήκαμε το συμβάν βρέθηκε δίπλα στον εργαζόμενο και ταυτόχρονα κάναμε παρέμβαση στη διεύθυνση της επιχείρησης για εξηγήσεις , να δηλώσει το συμβάν και να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται.

Σε άλλη επιχείρηση (MEGA) στο Μενίδι όπως μας κατήγγειλαν εργαζόμενοι σε εξόρμηση που έγινε ,η εργοδοσία έχει υποχρεώσει τους συναδέλφους να φοράνε «βραχιολάκια» με διαφορετικά χρώματα ανά τμήμα για να μπορούν πιο εύκολα οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι να ελέγχουν την διασπορά του κορονοϊού , λες και τα στελέχη που γυρνάνε από τμήμα σε τμήμα έχουν ανοσία ή το ελλιπές προσωπικό καθαριότητας που παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις αυξημένες απαιτήσεις.

Φυσικά δεν λείπουν και οι απειλές προς το Συνδικάτο από εργοδότες , όπως από  την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης “New Start” στη Βάρη Rista p. Mirela η οποία ενώ συνεχίζει να παραβιάζει την εργοδοτική νομοθεσία και παρά την επιβολή των διοικητικών προστίμων από την επιθεώρηση που εξακρίβωσε τις καταγγελίες του Συνδικάτου σε 3 ελέγχους που έκανε, με τον τελευταίο στις

9-9-2020, έστειλε εξώδικο στο Συνδικάτο με σκοπό να μας τρομοκρατήσει και να σταματήσουμε να στηρίζουμε τους συναδέλφους για να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική τρομοκρατία.

 Βέβαια είναι βαθιά νυχτωμένοι επιχειρηματίες και το κράτος τους αν νομίζουν ότι το Συνδικάτο θα αναστείλει έστω και για μια στιγμή την δράση του και ότι θα σταματήσουμε να βοηθάμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του κλάδου να αντιμετωπίσουν την ανήθικη συμπεριφορά κάποιον εργοδοτών που επιστρατεύουν βρισιές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως στην “alta grafico”.

Το Δ.Σ πήρε απόφαση για συμμετοχή του Συνδικάτου στη συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη στο εφετείο για τη δίκη των φασιστών της χ.α και επίσης τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των ταξικών Συνδικάτων στις 13 Οκτώβρη στο Σύνταγμα. Για την καλύτερη προετοιμασία και την επιτυχία των συγκεντρώσεων βγήκε συγκεκριμένο πρόγραμμα εξορμήσεων , περιοδειών και συνελεύσεων στο κλάδο με την ανακοίνωση και την εφημερίδα του Συνδικάτου για να συζητηθεί μέσα στους χώρους δουλειάς με τους εργαζόμενους η ανάγκη αγωνιστικής απάντησης στην αντεργατική επίθεση εργοδοσίας κυβέρνησης, να μπουν περισσότεροι εργαζόμενοι στη δράση του Συνδικάτου και να γίνει υπόθεση των εργατών η διεκδίκηση μέτρων στήριξης της υγείας και των δικαιωμάτων μας, να δυναμώσει η γραμμή της ανυπακοής , της ρήξης και της ανατροπής σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση στο κλάδο.

 

Comments are closed.