Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς

Δημοσιεύτηκε στις

Μόνο ο λαός σώζει το λαό! Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές

Συνάδελφοι-ες,

Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών.

Χωριά σε ολόκληρη την Θεσσαλία πνίγονται εδώ και ώρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα.

Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Συγκεντρώνουμε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία) είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή το Εργατικό κέντρο της Λάρισας. Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να δώσουν από το υστέρημα τους ότι μπορούν για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής:

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους,

– Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.

– Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη,

– Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας),

– Φακούς.

Η συλλογή της βοήθειας θα γίνεται καθημερινά 9-13 στα γραφεία του συνδικάτου μας Αριστοτέλους 11-15.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στις 17-09-23 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00 το πρωί διοργανώνουμε όπως κάθε χρόνο κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων μας, με προβολή παιδική ταινία και μοίρασμα με σχολικά είδη σε όλα τα παιδιά.

Η εκδήλωση θα γίνει στα ΚΕΠ της Ν.Ιωνίας Πατριάρχου Ιωακείμ 4 (δίπλα στον ΗΣΑΠ Ν.Ιωνίας)   

Περισσότερα

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Αυξάνονται συνεχώς οι φορείς των επαγγελματιών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Δευτέρα 27 Απρίλη 7.00μμ στο Υπ. Οικονομικών

Συνεχώς αυξάνονται οι αποφάσεις συμμετοχής για την κινητοποίηση των αυτοαπασχολουμένων - μικρών επαγγελματιών την Δευτέρα...

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Κάλεσμα στην κινητοποίηση των επαγγελματιών στο Υπουργείο Οικονομικών 27 Απρίλη στις 7μμ

Η ΟΓΕ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί...