Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου : Οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξέλιξη, να μην υποχωρήσουν και να μην δεχθούν καμιά λύση – πρόταση της εργοδοσίας για απλήρωτη άδεια

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες.

Η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο όλων των σχολείων για 14 ημέρες σαν μέτρο προστασίας από τον κοροναϊό. Αυτό, όπως και τα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν προστατεύουν τους εργαζόμενους γονείς . Δεν απαντούν στο εύλογο ερώτημα και την ανησυχία χιλιάδων εργαζόμενων , τι θα τα κάνουν τα παιδιά όσες μέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία. Απαιτούμε και πιέζουμε έτσι ώστε άμεσα η κυβέρνηση και το Υπ. Εργασίας να αποφασίσει την χορήγηση άδειας με αποδοχές και ασφάλιση, πέρα της καλοκαιρινής, για τους εργαζόμενους γονιούς που τα παιδιά τους δεν μπορούν να πάνε, με απόφαση της κυβέρνησης. στο  σχολείο.

 Ταυτόχρονα ζητάμε από  την εργοδοσία κάθε επιχείρησης  να διευκολύνει τους εργαζόμενούς της γονείς με επανεξέταση των βαρδιών , όπου αυτές υπάρχουν, να δοθούν γονικές  άδειες  , όπως ορίζει ο νόμος και επιπλέον άδειες με αποδοχές για όσο διάστημα χρειάζεται.

Καλούμε τους Συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες του κλάδου να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο για να μπορέσουμε οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξέλιξη, να μην υποχωρήσουν και να μην δεχθούν καμιά λύση – πρόταση της εργοδοσίας για απλήρωτη άδεια, εκ περιτροπής εργασίας κ.ά.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: 24 Αυγούστου 8μμ στο Μόλο της Ιτέας- Λευτεριά στην Παλαιστίνη

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 8:00 μμ ΣΤΟ ΜΟΛΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΛΑΟ...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Συμβασιούχοι αναπληρωτές άνεργοι και με άδειες τσέπες μέσα στο κατακαλόκαιρο

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας για τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης! Συμβασιούχοι αναπληρωτές άνεργοι και με...

Σωματεία Αλεξανδρούπολης: Όλοι 24 Αυγούστου στις 8μμ στο Φάρο Αλεξανδρούπολης

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 20:00 Μ.Μ ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ...