Παρασκευή, Απρίλιος 26

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Ομολογία «κοροϊδίας των εργαζομένων » από την εργοδοσία της Diamont Print

image_pdfimage_print

Σε τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην επιθεώρηση εργασίας Ελευσίνας, η Εργοδοσία της Diamont Print παραδέχθηκε αυτό που εδώ και μήνες είχε αναδείξει το Συνδικάτο. Ότι παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της εταιρίας προς τους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματά τους, απλά υπάρχει μία προσωρινή δυσκολία, αυτή τη στιγμή, δεν έχει να τους πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Μάλιστα αποκάλυψε πως εδώ και μήνες η εταιρία έχει μεταβιβάσει σχεδόν το σύνολο των μηχανημάτων και των φορτηγών της εταιρίας σε τρίτους με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα από την ακίνητη περιουσία. 

Στη διόγκωση του προβλήματος έχει ευθύνη και η Επιθεώρηση Εργασίας, που ενώ έχει καταγγελίες για πάνω από έναν χρόνο, αποδεχόμενη τις συνεχείς αναβολές που ζητούσε η εργοδοσία, έδωσε χρόνο για ένα «συντεταγμένο» κλείσιμο. Ο χρόνος άλλωστε αποδεικνύει πως απώτερος σκοπός ήταν να ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα μεγάλο όγκο δουλειών του δημοσίου, ώστε να επωφεληθεί ακόμα περισσότερο πριν το κλείσιμο.

 Ο νομικός σύμβουλος της εταιρίας δήλωσε πως η Diamont Print θα καταθέσει αίτηση πτώχευσης, κάτι που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και οι εργαζόμενοι είναι «αιχμάλωτοι» χωρίς καταγγελίες σύμβασης για να μπορούνε να μπουν στο ταμείο ανεργίας και χωρίς να μπορούνε ακόμα να διεκδικήσουν το επίδομα αφερεγγυότητας.

 Οι εργαζόμενοι από την άλλη, που οι οφειλές τους πλέον έχουν ξεπεράσει τους πεντέμισι μήνες, βγήκαν στο σύνολό τους σε επίσχεση εργασίας και συνεχίζουν να διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Όσον αφορά για τη νομιμότητα των κινήσεων της εργοδοσίας που οδήγησαν στο ξαφνικό κλείσιμο του εργοστασίου, οι εργαζόμενοι θα αξιοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να την εξακριβώσουν. 

Comments are closed.