Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία  οι εκλογές του Συνδικάτου μας με αύξηση των ψηφισάντων κατά 10%  1211 από 1094 το 2018 και αύξηση των εργατών και εργατριών αντιπροσώπων του Συνδικάτου μας στα συνέδρια της Ομοσπονδίας του κλάδου 24 από 22 και του Ε.Κ.Α 15 από 14.  Παρά τη δύσκολη και σύνθετη περίοδο στην οποία διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες,  καθώς και την προσπάθεια επιχειρηματιών του κλάδου να βάλουν εμπόδια στο να στηθεί η κάλπη στα εργοστάσια οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του κλάδου έδωσαν ταξική απάντηση ενισχύοντας και  μαζικοποιώντας με εκατοντάδες νέες εγγραφές  το Συνδικάτο τους. Ταυτόχρονα με την αυξημένη συμμετοχή στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις  του προηγούμενου διαστήματος ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας  οι εργαζόμενοι του κλάδου έστειλαν ένα δυναμικό μήνυμα προς τη κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία.

 Η πραγματικότητα διέψευσε την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς τους, που προσπάθησαν να συκοφαντήσουν τους απεργούς και να απαξιώσουν το μέγεθος των κινητοποιήσεων.

Το νομοσχέδιο μπορεί να ψηφίστηκε απ’ την κυβερνητική πλειοψηφία, όμως είναι ήδη καταδικασμένο στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων. Σύντομα θ’ αποδειχθεί ότι ακόμη κι αυτά τα δήθεν “θετικά” σημεία, είτε αποτελούν διακηρύξεις χωρίς αντίκρισμα, που ακυρώνονται από τις άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, είτε υποκρύπτουν τη δρομολόγηση νέων αντεργατικών μέτρων. Σ’ αυτήν την προσπάθεια η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε συμμάχους τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που ψήφισαν πλήθος άρθρων. Η εργατική τάξη πρέπει να γυρίσει την πλάτη σ’ όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για το αντεργατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία.

Η Ιστορία είναι γεμάτη από αντεργατικούς νόμους που αχρήστευσε η ίδια η ταξική πάλη. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη για να “μείνουν στα χαρτιά” οι ρυθμίσεις αυτού και όλων των άλλων αντεργατικών νόμων. Προχωράμε σε κλιμάκωση. Κάνουμε τους φόβους κυβέρνησης και κεφαλαίου πραγματικότητα, με οργάνωση στους χώρους δουλειάς, εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμή μας. Απαντάμε στην κυβέρνηση μεγαλοεργοδότες του κλάδου μας με την οργάνωση της πάλης μας για την διεκδίκηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, την υπογραφή της κλαδικής μας και επιχειρησιακών ΣΣΕ με αυξήσεις, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 5ημερο – 7ωρο – 35ωρο!

Η οργάνωση των εργαζομένων, η μαζικοποίηση του Συνδικάτου μας, η αναμέτρηση με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά το δεξί χέρι της κυβέρνησης για την υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων, μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη το αντεργατικό τερατούργημα. Για να πεταχτούν στα σκουπίδια το νόμο – τερατούργημα και οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας στήνουμε νέες επιτροπές, πυρήνες, ομάδες αντιπροσώπων του Συνδικάτου μας σε κάθε χώρο εργασίας , καμία και κανένας εργάτης δεν θα μείνει μόνος απέναντι στην εργοδοσία, μαζί με το Συνδικάτο μας αρνούμαστε κάθε διευθέτηση-κατάργηση του  5ημερου-8ωρου.

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ.

 

 

 

Share.

Comments are closed.