Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Όλοι και όλες 30 Γενάρη στη Γενική συνέλευση και στην κοπή πίτας

0

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/1/2022 ΣΤΙΣ 10:30ΠΜ  Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

  Έχει περάσει πάνω από μισός χρόνος από τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μας στις οποίες είχαμε εκτιμήσει ότι η άνοδος της συμμετοχής και η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων ήταν ένα θετικό γεγονός, η βάση για να ενισχυθούν οι αγώνες του κλάδου. Από τότε έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα, έχουμε πάρει πρωτοβουλίες όχι μόνο για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας από τις επιθέσεις κυβέρνησης-εργοδοσίας αλλά και για να έχουμε κατακτήσεις, να καλυτερέψουμε τους όρους δουλειάς. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

– Τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην επιχείρηση Μαραγκός για να δώσει η εργοδοσία τα δεδουλευμένα που χρωστούσε.

– Τις παρεμβάσεις σε δεκάδες χώρους δουλειάς για να παρθούν μέτρα για την προστασία από την πανδημία που η εργοδοσία τα θεωρεί κόστος και τα παρέχει με το σταγονόμετρο. Για να μην αναγκάζει η εργοδοσία να επιστρέφουν συνάδελφοι στη δουλειά ενώ νοσούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους με κίνδυνο να κολλήσουν κι άλλους συναδέλφους τους. Για να μη χρεώνονται οι εργαζόμενοι αυτές τις άδειες αλλά η εργοδοσία.

– Τις παρεμβάσεις για νέες κατακτήσεις όπως στην επιχείρηση Σκαγιάς για αύξηση των μισθών όπου μετά από πιέσεις των ίδιων των εργαζόμενων κέρδισαν αύξηση 6% για όλους παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να δώσει αυξήσεις επιλεκτικά για να κρατά τους εργαζόμενους διαιρεμένους.

– Την προσπάθεια για οργάνωση μέσα σε κάθε χώρο με επιτροπές του Συνδικάτου ή επιχειρησιακά σωματεία όπου αυτό είναι δυνατό. Ήδη είμαστε στην τελική φάση για την ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου στο εργοστάσιο του Βλάχου.

Ταυτόχρονα συμμετείχαμε σε απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις με άλλα σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Για να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση η οποία δε διστάζει να βάλει σε κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή για να υπερασπιστεί τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Τελευταίο παράδειγμα η απαράδεκτη ρύθμιση για τις άδειες νόσησης λόγω κορωνοϊού η οποία ουσιαστικά τιμωρεί όσους νοσήσουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους με μισό μεροκάματο ή με τηλεργασία όπου αυτή είναι εφικτή.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Όλα τα παραπάνω στους χώρους που αναφέραμε είναι βήματα που μετρήσαμε όχι μόνο επειδή κάποιοι συνάδελφοι μπήκαν μπροστά αλλά επειδή οργανώθηκε και διεκδίκησε η πλειοψηφία των συναδέλφων. Όπου μετράμε βήματα στην οργάνωση μέσα στο χώρο δουλειάς εκεί υπάρχει έδαφος για να μετρήσουμε και κατακτήσεις.

Το επόμενο διάστημα, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η επίθεση στο εισόδημά μας, στους όρους δουλειάς, στη ζωή μας συνολικά θα συνεχιστεί.

– Η διαχείριση της πανδημίας με κριτήριο να μη θιγούν τα κέρδη των επιχειρήσεων θα χειροτερέψει κι άλλο την κατάσταση.

– Η ακρίβεια που θα συνεχιστεί θα ροκανίσει κι άλλο το ήδη κουτσουρεμένο εισόδημά μας.

– Τα δισεκατομμύρια της ανάπτυξης θα πάνε για άλλη μια φορά σε αυτούς που ήδη έχουν σκάσει από τα κέρδη αλλά χρειάζονται κι άλλα για να συνεχίσουν τις “πράσινες” και “ψηφιακές” μπίζνες.

Επομένως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας για να οργανώσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα:

– Για να μην εφαρμοστεί σε κανέναν χώρο δουλειάς ο κατάπτυστος νόμος Χατζηδάκη. Όπου οι συνάδελφοι αντέδρασαν οργανωμένα και συλλογικά αυτό το πέτυχαν.

– Για να παρθούν μέτρα προστασίας από την πανδημία μέσα σε κάθε χώρο, στα ΜΜΜ, στα σχολεία, χωρίς το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους τους εργαζόμενους.

– Για αυξήσεις στους μισθούς που δε θα εξανεμίζονται με τον πρώτο λογαριασμό της ΔΕΗ. Για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης εργασίας που θα καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/1/2022 ΣΤΙΣ 10:30ΠΜ

Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.