Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Καμιά ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία !

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα ήταν προγραμματισμένο το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο όμως εξελίχθηκε σε ένα συνέδριο-παρωδία, εξευτελισμό κάθε έννοιας συνεδρίου των εργαζομένων και χλευασμό της ιστορίας του κινήματος και των εργατικών αγώνων, με την κυβερνητική-εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του κλάδου μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους των ταξικών συνδικάτων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, βρέθηκαν εκεί διεκδικώντας να πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο εργατών και όχι εργοδοτών, για να μεταφερθεί όλη η εμπειρία από τους εργασιακούς μας χώρους εκεί που πρέπει, στο συνέδριο της ανώτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας.

Για να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, των βαρέων και ανθυγιεινών, η εξαφάνιση των όρων υγείας και ασφάλειας, το μεροκάματο-χαρτζιλίκι, το άγριο πετσόκομμα των συντάξεων, η λεηλασία του εργατικού εισοδήματος με την υπερφορολόγηση, το χαράτσωμα της λαϊκής οικογένειας. Για να αποφασιστούν και να οργανωθούν ενιαίοι εργατικοί αγώνες.

Αυτά τα ζητήματα όμως, για τους κυβερνητικούς-εργοδοτικούς ηγέτες της ΓΣΕΕ ήταν δευτερεύοντα, μιάς και νοιάζονταν μόνο στο να προχωρήσουν σε συνέδριο μηχανισμών και πλαστών συσχετισμών, νομιμοποίησης λαθροχειριών και νόθων αντιπροσώπων, μπάζοντας διευθυντικά στελέχη κι εργοδότες ως αντιπροσώπους των εργαζομένων, με σκοπό να ξεθεμελιώσουν από τα μέσα το εργατικό κίνημα, να επιβάλλουν νεκρική σιγή σε κάθε εργασιακό χώρο λύνοντας τα χέρια του ΣΕΒ και των κυβερνήσεων του.

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ σε εντεταλμένη υπηρεσία υπέρ του Κεφαλαίου, όλα αυτά τα χρόνια δεν οργανώνουν τους εργατικούς αγώνες, δεν πρωτοστατούν στην αντίσταση των εργαζομένων, στην μαζικοποίηση της ταξικής πάλης, δεν βάζουν μπροστά τα εργατικά συμφέροντα. Ρίχνουν τουφεκιές στον αέρα και υπογράφουν πρόθυμα, με τα δυό χέρια, ό,τι τους ζητηθεί βάζοντας πλάτη στην καπιταλιστική ανάκαμψη, βοηθώντας να ισοπεδωθούν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και φορώντας με θράσος το θεσμικό προσωπείο του εκπροσώπου των εργαζομένων, που διαπραγματεύεται τη ζωή μας απέναντι στο Κεφάλαιο και τις αστικές κυβερνήσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι δεν έχουμε αυταπάτες. Ή με το Κεφάλαιο ή με τους εργάτες!

Αυτή η συνδικαλιστική μαφία, που λειτουργεί ανασχετικά στην εργατική οργάνωση και αντεπίθεση, είναι απούσα από τα καθημερινά προβλήματα του εργαζόμενου λαού. Τρωγοπίνει με χρήματα των εργαζόμενων και αγωνιά για καρέκλες και για συσχετισμούς υπέρ του Κεφαλαίου μες στην ΓΣΕΕ κάνοντας το άσπρο μαύρο και ρίχνοντας λάσπη στις ταξικές δυνάμεις, ότι παρεμποδίζουν τάχα τις «δημοκρατικές διαδικασίες».

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, να δυναμώσουν την πάλη του Συνδικάτου, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, οργανώνουμε την πάλη μας για ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς για όλους.

 Το Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου και οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουμε μια ξεκάθαρη απαίτηση:

Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως θέλουν οι «αποκλεισμένοι» της ντόλτσε βίτα.

Αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή σε ό,τι σενάρια κι αν σκέφτονται, προκειμένου να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση. Είτε τώρα, είτε τον Απρίλη, είτε το καλοκαίρι, είτε με διορισμένη διοίκηση, είτε χωρίς, το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα είναι πραγματικά εργατικό. Οι εργάτες θα φροντίσουμε γι’αυτό.

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση

Comments are closed.