Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της σταθερής και μόνιμης εργασίας

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε στις 20/7/2021 στη βουλή το ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους της εταιρείας «IRIS Εκτυπώσεις» που από το 2017 έχουν απολυθεί χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν πάρει  αποζημιώσεις και δεδουλευμένα , καθώς και με τα όσα έχουν μεσολαβήσει από τον Απρίλη του 2021 και με τα όσα συμβαίνουν σήμερα ,αναδεικνύονται οι τεράστιες και διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και βιομηχάνων του κλάδου. Οι εργαζόμενοι των εταιριών που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις της “IRIS” έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των αντεργατικών πολιτικών που όλα αυτά τα χρόνια είτε πριν με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε τώρα με τη ΝΔ νομοθετούν με μόνο κριτήριο πως θα διευκολυνθούν καλύτερα οι  επιχειρηματικοί σχεδιασμοί με τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και μισθούς.

Το 2017 εκβίαζαν τους εργαζόμενους να παραιτηθούν για  να τους προσλάβει ο νέος επενδυτής- «σωτήρας» στη «νέα» εταιρεία με την υπόσχεση ότι δεν θα χάσουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις που ακόμη περιμένουν. Το επιχειρηματικό σχέδιο σωτηρίας της επιχείρησης είχε  αποτέλεσμα, απολύσεις, μειώσεις σε μισθούς , ελαστικές μορφές εργασίας , συνολικό τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος.

Όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε και με τις πλάτες των κυβερνήσεων το επιχειρηματικό σχέδιο συνεχίζει να έχει κερδισμένο και χαμένους. Έχουν πλούσια συσσωρευμένη πείρα  οι εργαζόμενοι της «IRIS» , της «ΝΙΚΗΣ», του «Αποστολόπουλου», του «Μπέσκου» κλπ όπως και συνολικά οι εργαζόμενοι του κλάδου που καλούνται να βάλουν πλάτη για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών.

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες στις επιχειρήσεις του ομίλου  να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της σταθερής και μόνιμης εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, μαζί με το Συνδικάτο μας να διεκδικήσουμε επιχειρησιακή σύμβαση με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζόμενων, να πληρωθούν όλες οι ασφαλιστικές εισφορές από την επιχείρηση, να προσληφθούν όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι από την επιχείρηση με σύμβαση αορίστου χρόνου, να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις.

Τώρα είναι ανάγκη η δημιουργία σωματειακής επιτροπής των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις του ομίλου . Κανένας εργαζόμενος μόνος του , καμία εργαζόμενη μόνη της, το Συνδικάτο απευθύνουμε κάλεσμα να δυναμώσουμε την οργανωμένη δράση μας ενωμένοι παλιοί και νέοι, άντρες και γυναίκες, έλληνες και μετανάστες εργάτες μπορούμε να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες και τα δικαιώματα.  

Share.

Comments are closed.