Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το Συνδικάτο τους ψηφίζοντας στις εκλογές

0
image_pdfimage_print

Το Συνδικάτο μας καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας  “PaperPack” στην Κ. Κηφισιά , η οποία προσπάθησε, για πολλοστή φορά, να εμποδίσει την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου μας στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ενώ το Συνδικάτο μας είχε ενημερώσει εγκαίρως τη διεύθυνση ότι την Παρασκευή 11/6 θα πηγαίναμε την κάλπη για να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι, ζητώντας να παραχωρηθεί χώρος εντός του εργοστασίου, είτε την ώρα του διαλείμματος είτε στην αλλαγή της βάρδιας, η διοίκηση της επιχείρησης όχι μόνο δεν διευκόλυνε την ψηφοφορία αλλά  προκλητικά στέλεχος της εταιρείας προσπάθησε να εμποδίσει να στηθεί η κάλπη ακόμη και σε δημόσιο χώρο στο δρόμο έξω από την πύλη του εργοστασίου. Επίσης σε όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας προσπαθούσε με την παρουσία του να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να στήσει προβοκάτσια απέναντι στο Συνδικάτο με την προκλητική του συμπεριφορά.

Το Συνδικάτο μας  χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους και συναδέλφισσες της επιχείρησης “PaperPack”  που αψηφώντας την εργοδοτική τρομοκρατία και την βροχή, έδωσαν παλικαρίσια και ταξική απάντηση και με την ψήφο τους και με την στάση τους υπερασπίζοντας το Συνδικάτο τους και την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές και την αυθαιρεσία της εργοδοσίας στο συγκεκριμένο χώρο.

Η εταιρεία “PaperPack” μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου στη χάρτινη συσκευασία , με τεράστια κέρδη τα τελευταία χρόνια, από την εργασία, την εντατικοποίηση και τον ιδρώτα των εργαζόμενων, σημειώνοντας αύξηση του κύκλου εργασιών  και της κερδοφορίας της , με πελάτες μεγάλες εταιρείες του φαρμάκου, των τροφίμων κ.α και με εξαγωγές, κάτι που οδήγησε πριν λίγο καιρό διεθνή επενδυτικό όμιλο να προχωρήσει στην εξαγορά της συγκεκριμένης εταιρείας.   

Σε αυτή την επιχείρηση οι εργαζόμενοι έχουν να δουν αύξηση πάνω από 10 χρόνια, οι νέοι εργαζόμενοι και όσοι αντέχουν την εντατικοποίηση και τη συνεχή πίεση από τη διεύθυνση να ανεβάσουν τους ρυθμούς εργασίας για να αυξηθεί συνεχώς η παραγωγή, σε αυτή την επιχείρηση που όποιος εργάτης και εργάτρια σηκώσει κεφάλι και διαμαρτυρηθεί μπαίνει στην μαύρη λίστα και είτε απολύεται είτε αναγκάζεται σε παραίτηση, κάτι που φαίνεται από τις συχνές αλλαγές στο προσωπικό.

 Σε αυτή την επιχείρηση λοιπόν που με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων ξεζουμίζει και εκμεταλλεύεται τους εργάτες και τις εργάτριες , όπως και σε όλους τους εργοδότες του κλάδου , το Συνδικάτο μας  στέλνουμε ένα μήνυμα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ να υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, όσα εμπόδια και νόμους και αν βάζουν κυβερνήσεις και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην απεργία  την Τετάρτη  16 Ιούνη και στις συγκεντρώσεις την ίδια μέρα 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα και το απόγευμα στις 5μμ έξω από τη Βουλή  για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο.

Ταυτόχρονα   να δυναμώσουν  το Συνδικάτο τους ψηφίζοντας στις εκλογές , το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Ιούνη στα γραφεία του Συνδικάτου 11πμ-7μμ, τη Δευτέρα 14 Ιούνη στο Μενίδι στις επιχειρήσεις «Κορδιστός» 8πμ-9πμ, «Λιθογραφική» 9πμ-10πμ, «Μπάξας» 10πμ-11πμ, «PrintFair» 11πμ-12μ, «Τυποργάνωση» και «Intertrade» 13-14.

Τη Τρίτη 15 Ιούνη στη περιοχή του Ταύρου από το πρωί στις επιχειρήσεις                              « Χρυσανθακόπουλος», «Μέτρον», «Κοσκινίδη», «Σουλάκο», «Σιμάτο», «Έλικων» και «Μπάλα».

Την  Τετάρτη 16 Ιούνη στα γραφεία του Συνδικάτου,

την Πέμπτη 17 Ιούνη στα Οινόφυτα από το πρωί στις επιχειρήσεις, «Mediform», « Ιωάννου», «Καλογιάννης», «Γλάρος», «Intertrade» και «Πρόκος», και την ίδια μέρα σε επιχειρήσεις  στο Κορωπί  «PrintingHouse», «MediaPress», «NewPressHold»

την Παρασκευή 18 Ιούνη στα Νότια –Άλιμο στις επιχειρήσεις «Χαϊδεμένος», «Μεγα εκτυπωτική», «Κύβος» κ.α

το Σάββατο 19 Ιούνη στα γραφεία του Συνδικάτου 11πμ-7μμ.

Share.

Comments are closed.