Συνδικάτο Τύπου Χάρτου – Για τις εξελίξεις στην Γενική Εκτυπωτική

0

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταγγέλλουμε την εργοδοσία της «Γενικής Εκτυπωτικής» στο Περιστέρι, η οποία, δεν φτάνει, που κλείδωσε την επιχείρηση στις 4 Ιούλη με το «έτσι θέλω» απολύοντας μάλιστα εικονικά με e-mail και χωρίς να καταβάλλει καμμιά νόμιμη αποζημίωση προς τους εργαζόμενους της, αλλά προσπάθησε κιόλας «να τους πιάσει στον ύπνο» χθες το απόγευμα φέρνοντας γερανό, για να βγάλει στα κρυφά μηχανές, για τις οποίες οι συνάδελφοι έχουν κάθε νόμιμη αξίωση ως περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Οι συνάδελφοι σε συνεχή επαφή με το Συνδικάτο πήγαν αμέσως στο εργοστάσιο καλώντας την αστυνομία, για να καταγραφεί το συμβάν και λίγο αργότερα μετέβη επιτόπου και αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συνδικάτου. Μετά απ’την γρήγορη αντίδραση των εργαζομένων η εργοδοσία υποχρεώθηκε, να αναδιπλωθεί και να ξαναβάλει και τις 3 μηχανές απ’το φορτηγό, όπου τις είχε φορτώσει, πίσω στο κτίριο. Βρίσκονται επίσης σε εκκρεμότητα τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων κατά της «Γενικής Εκτυπωτικής» για καταβολή δεδουλευμένων, άδειας κλπ., όπως και η τριμερής, που έχει ορίσει η Επιθεώρηση Εργασίας για τις 20 Ιούλη, μετά απ’την καταγγελία των εργαζομένων στις 4 του μήνα.

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καλούμε την εργοδοσία της «Γενικής Εκτυπωτικής», να εγκαταλείψει άμεσα τις μεθοδεύσεις εναντίον των εργατών κι εργατριών, που εδώ και  χρόνια με τον μόχθο τους έβγαζαν κάθε κέρδος της, και τώρα η επιχείρηση προσπαθεί, να τα οικειοποιηθεί όλα για τον εαυτό της «εν κρυπτώ και παραβύστω», αγνοώντας στην πράξη κάθε εργατική νομοθεσία, ρίχνοντας τους σα στυμμένες λεμονόκουπες στην απλήρωτη ανεργία-αβεβαιότητα θεωρώντας, πως οι εργάτες κι οι εργάτριες της τρώνε «κουτόχορτο» σαν φοβισμένα υποζύγια.

Επίσης καλούμε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες της «Γενικής Εκτυπωτικής» σε άμεση σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου για κοινό συντονισμό ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Το Συνδικάτο μας θα παρευρεθεί στην τριμερή στο πλευρό των συναδέλφων, αλλά επίσης μαζί με κάθε νομική διεκδίκηση αποτελέσματα φέρνει η οργανωμένη εργατική διεκδίκηση. Στηρίζουμε τις αποφάσεις των συναδέλφων και βρισκόμαστε ταξικά στο πλευρό τους, όπου και όπως χρειαστεί.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.