Δευτέρα, 3 Αυγούστου

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου:Για την αντιμετώπιση από διοίκηση του ΙΤΥΕ επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Καθημερινά οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν, πως η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς. Αυτό συνέβη και με τον τρόπο που αντιμετώπισε η διοίκηση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος», το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού συναδέλφου  στις αποθήκες  στον Ασπρόπυργο.

Η διοίκηση  του ΙΤΥΕ από τη Δευτέρα 13/7/2020 που έγινε γνωστό το κρούσμα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών, ουσιαστικά πιέζει τους εργαζόμενους να συνεχίζουν να δουλεύουν,  καλώντας τους «εθελοντικά», με «ατομική ευθύνη» και να «βάλουν πλάτη» για να παραδοθούν τα βιβλία μέσα στους χρόνους.

Στην λογική ανησυχία των εργαζόμενων, η διοίκηση επιδεικνύοντας την «κοινωνική της ευαισθησία» και σε «κλίμα συναίνεσης», πετάει το μπαλάκι στους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ, τις οδηγίες του γιατρού εργασίας (αν υπάρχει), τις συμβουλές των ειδικών του ΕΟΔΥ, με λίγα λόγια μπροστά στο όφελος του κέρδους, του χρόνου παράδοσης και για να μην διακοπή η επιχειρηματική δράση του Ινστιτούτου, η διαφύλαξη της υγείας των εργαζομένων, τα δικαιώματά τους και η ζωή τους είναι «δυσβάστακτο» κόστος.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την τακτική αυτή του ΙΤΥΕ και απαιτούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από τη διοίκηση, να κάνουν τα απαιτούμενα τεστ όλοι οι εργαζόμενοι, εργολαβικοί και «αορίστου» και στις αποθήκες στον Ασπρόπυργο και στα γραφεία στην Αθήνα , να γίνονται καθημερινά απολυμάνσεις, να χορηγηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, να μην χαθεί κανένα μεροκάματο εργαζόμενου. Ζητάμε να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για την κατάσταση και τα μέτρα που πάρθηκαν από τη διοίκηση και από το Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΙΤΥΕ, ανεξάρτητα μορφής εργασίας, «αορίστου» και «εργολαβικούς» να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας, ενωμένοι και οργανωμένοι στο  Συνδικάτο να απαιτήσουν το τερματισμό του «σύγχρονου δουλεμπορίου» και όλοι οι συνάδελφοι του εργολάβου να προσληφθούν από το ΙΤΥΕ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Το Συνδικάτο θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους συναδέλφους βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα , κόντρα στο συμβιβασμό, τον «εταιρισμό» και τον εφησυχασμό που σπέρνουν ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός –τύπου ΓΣΕΕ.      

Οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση στα δικαιώματά μας, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Comments are closed.