Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Για την αγωγή σε βάρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

0

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΝΔ, που κατέθεσε αγωγή, για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης με το πρόσχημα, ότι γίνεται «εν μέσω πανδημίας». Το Υπουργείο Υγείας διώκει προκλητικά τους υγειονομικούς, που «τολμούν», να απεργούν και να αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της εφημερίας της Παιδιατρικής Κλινικής. Από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα, το Παίδων Πεντέλης έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, εκ των οποίων 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1.300 παιδιά.

Αντί να προσλάβει τους αναγκαίους υγειονομικούς, να ανοίξει τα νοσοκομεία, που έκλεισε και να πάρει μέτρα πραγματικής προστασίας της υγείας του λαού, η κυβέρνηση επιχειρεί, να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται για να προστατευτεί η υγεία των παιδιών μας.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υγειονομικών, δηλώνουμε, ότι η τρομοκρατία κι ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν! Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η αγωγή σε βάρος των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης, να στηριχτεί άμεσα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις προσωπικού, όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό και άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων!   

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.