Συνδικάτο Τύπου Χάρτου – Γενική Συνέλευση την Κυριακή 23 Οκτώβρη(ΣΠΟΤ-ΑΦΙΣΑ)

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30πμ

(Στα γραφεία του Συνδικάτου Αριστοτέλους 11-15 5ος όρ.)

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Ενώ όλοι μάς προειδοποιούν για ένα δύσκολο χειμώνα που έρχεται, δε μάς λένε τίποτα για τα τεράστια κέρδη που έχουν συσσωρεύσει οι εργοδότες στις πλάτες μας όλα τα τελευταία χρόνια.

Τις δυσκολίες τις ζούμε στο πετσί μας πολλά χρόνια τώρα, με τις περικοπές των μισθών, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με τις απλήρωτες υπερωρίες, με τις πληρωμές σε κουπόνια αντί για χρήματα, με την μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς που δε φέρνει και την ανάλογη αύξηση στο εισόδημά μας, με την ανεργία που πέταξε εκτός κλάδου εκατοντάδες συναδέλφους. Κι ακόμα με τον πληθωρισμό που ροκανίζει το μισθό μας, με την ακρίβεια στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…

Και τώρα τι μας λένε; Κι άλλη υπομονή, κι άλλο σφίξιμο στο ζωνάρι. Μαζί εργοδότες και κυβέρνηση μας καλούν να ρίξουμε τις απαιτήσεις μας, οι μεν για να πάει καλά η επιχείρηση και να δούμε κάποια στιγμή άσπρη μέρα, οι δε για να πάει καλά η οικονομία και να μπορέσει να μας πετάξει 2-3 pass, λες και μπορούμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας με αυτά.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας τάζουνε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, κέρδη για τους επιχειρηματίες,
μεροδούλι-μεροφάι για τους εργαζόμενους και… έχει ο Θεός!

Την κατάσταση την ξέρουμε, δεν χρειάζονται πολλές περιγραφές. Και σίγουρα θα χειροτερέψει. Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν για κάθε εργαζόμενο είναι:

Θα κάνουμε κι άλλο υπομονή, θα βάλουμε κι άλλο πλάτη για να πλουτίζουν οι επιχειρηματίες ή θα μπούμε στη μάχη για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας μαυρίζουν τη ζωή;

Αυτή η μάχη έχει ξεκινήσει ήδη σε πολλά μαγαζιά του κλάδου μας. Στη «ΜΟΡΦΗ», στο «ΣΚΑΓΙΑ», στη «New press hold», στον όμιλο «ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ», στη «VERIDOS-Ματσούκης», οι συνάδελφοι οργανώνονται, φτιάχνουν επιτροπές του Συνδικάτου, κάνουν συνελεύσεις, διεκδικούν αυξήσεις και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους. Και παραπέρα στην “Cosco”, στους Οικοδόμους, στις Ταχυμεταφορές, στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στα Πετρέλαια Καβάλας και αλλού δίνονται όλο το τελευταίο διάστημα σοβαρές μάχες στις οποίες το Συνδικάτο μας έχει εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του.

Ήδη κάποιοι εργοδότες για να αποφύγουν την παραπέρα πίεση από τους εργαζόμενους και το Συνδικάτο δίνουν κάποιες αυξήσεις. Δεν τις πετάμε γιατί όλοι οι συνάδελφοι τις έχουν ανάγκη όμως τους λέμε ότι δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα.

Για να υπάρξει όμως ουσιαστική πίεση πρέπει σε όλο τον κλάδο, μέσα σε κάθε μαγαζί μικρό ή μεγάλο να προχωρήσει με γρήγορα βήματα η οργάνωση και η διεκδίκηση. Να φτιαχτούν επιτροπές του Συνδικάτου παντού, οι οποίες συντονισμένα και με αγωνιστικές πρωτοβουλίες θα διεκδικήσουν:

– Αυξήσεις για όλους ΤΩΡΑ, τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα στοιχειώδη.

– Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που θα κατοχυρώνουν τα στοιχειώδη δικαιώματά μας μέσα στους χώρους δουλειάς.

– Κατοχύρωση των ειδικοτήτων με την ανάλογη αύξηση στο μισθό.Κανένας συνάδελφος να μην είναι δηλωμένος σε άσχετη ειδικότητα από αυτή που δουλεύει.

– Επανένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά με τις αντίστοιχες αυξήσεις που απορρέουν από αυτό και βέβαια στα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Και μια σειρά άλλα αιτήματα που κάθε επιτροπή μαζί με τους εργαζόμενους του κάθε χώρου θα αποφασίσουν συλλογική ότι πρέπει να διεκδικήσουν.

Ταυτόχρονα πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαγαζί το μαγαζί για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.Γιατί αν δεν παλέψουμε οργανωμένα, μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη, τότε θα έχουμε κάνει το μισό βήμα. Ό,τι θα καταφέρνουμε να κερδίζουμε μέσα σε κάθε χώρο θα μας το παίρνουν πίσω επικαλούμενοι τους νόμους που έχουν ψηφιστεί για να κατοχυρώνουν τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Επομένως ταυτόχρονα πρέπει να αντιπαλέψουμε όχι μόνο το δικό μας εργοδότη αλλά το σύνολο των εργοδοτών, τις Ενώσεις τους, τον ΣΕΒ, τις κυβερνήσεις που δουλεύουν γι’ αυτούς. Μόνο έτσι θα ανοίξουμε δρόμο με τους αγώνες μας για να κερδίσουμε αυτά που μας έχουν πάρει πίσω όλα αυτά τα χρόνια και ακόμα περισσότερα.

Όπως θα συμμετάσχουμε σε μια στάση εργασίας στο χώρο δουλειάς μας για να διεκδικήσουμε αυξήσεις, με το ίδιο πείσμα, με την ίδια αποφασιστικότητα να συμμετέχουμε και στη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη, γιατί και αυτή είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

Να διεκδικήσουμε για εμάς και τις οικογένειές μας:

– Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

– Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

– Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, κατάργηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

– Κανένα εργατικό-λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά.

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 πμ

(Στα γραφεία του Συνδικάτου Αριστοτέλους 11-15 5ος όρ.)

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δεν πρόκειται να γίνουμε

Συνάδελφοι Η κυβέρνηση της Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο λαιμητόμο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη...

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας 1 Δεκέμβρη

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12.00-ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΕΣ...

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας : Σωματεία που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Νομοσχέδιο για την Υγεία

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι τα σωματεία που έχουν λάβει θέση κι έχουν συμμετοχήστις κινητοποιήσεις...