Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Αποφάσεις συνέλευσης των εργαζομένων στην επιχείρηση “ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ”

0
image_pdfimage_print

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Αφοί Βλάχου» στο Κορωπί στη συνέλευση που κάλεσε το Συνδικάτο μας και η σωματειακή επιτροπή στο χώρο της επιχείρησης αποφάσισαν ομόφωνα  ότι δεν θα δεχτούν  να επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι το κόστος για τη διενέργεια των τεστ για τον Covid.

Η διαχρονική τακτική των κυβερνήσεων και  των επιχειρηματιών να διασπάσουν τους εργαζόμενους  και η προσπάθεια να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε χώρους «αποστειρωμένους»  από συγκροτημένα εργατικά δικαιώματα δεν θα περάσει χωρίς αντιδράσεις.

Όπως ανέδειξε ο πρόεδρος του Συνδικάτου μας  Θανάσης Φωτόπουλος , σήμερα χρειάζεται οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους,  ενωμένοι και συσπειρωμένοι με το  Συνδικάτο τους να απαιτήσουμε,  ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στο χώρο εργασίας,  θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και επίταξης των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών. Ειδικά στη συγκεκριμένη επιχείρηση που οι εργαζόμενοι έχουν να δουν αύξηση στους μισθούς πάνω από 10 χρόνια, που οι ελαστικές μορφές εργασίας με την ενοικιαζόμενη εργασία και η εντατικοποίηση οδηγούν σε αύξηση των ατυχημάτων και της επιβάρυνσης της υγείας των εργαζόμενων. Σε μια επιχείρηση που οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ και παίρνουν «φωτιά» κυριολεκτικά για να προλάβουν την αυξημένη παραγωγή, η εργοδοσία αρνείται να συζητήσει με την επιτροπή για μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζεται οργανωμένα να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και με απόφαση της συνέλευσης  απαιτούν, η εργοδοσία να πληρώνει τα τεστ για όλους τους εργαζόμενους, να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας όπως έχει υποχρέωση, μόνιμη και σταθερή εργασία, ΣΣΕ με αυξήσεις και σε αυτή τη κατεύθυνση οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ζητούν άμεση συνάντηση με τη διεύθυνση της επιχείρησης, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε νέα συνέλευση για να αποφασίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Share.

Comments are closed.