Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Απαιτούμε – διεκδικούμε μέτρα προστασίας της Υγείας και όχι μέτρα καταστολής και βίας

0
image_pdfimage_print

Το Συνδικάτο Τύπου Χάρτου καταγγέλλει την χθεσινή επίθεση της αστυνομίας σε πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπως και τη συνολική ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής από την κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους, συνολικά στο λαό με πρόσχημα τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας.

Το χθεσινό γεγονός της αστυνομικής βίας και καταστολής ήρθε να προστεθεί δίπλα σε πολλά άλλα όπως η επίθεση στην Πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στους φοιτητές του ΑΠΘ που διαδήλωναν για να ανοίξουν οι σχολές τους, ενάντια σε γιατρούς που διαμαρτύρονται για την άθλια κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία και δεκάδες ακόμα περιστατικά.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και στο δικό μας κλάδο  νιώθουν στο πετσί τους την ανυπαρξία των μέτρων ενάντια στην πανδημία μέσα στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την τραγική κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που “φρακάρει” με 500 διασωληνωμένους σε μια πόλη 6 εκατομμυρίων κατοίκων και εν μέσω πανδημίας, την ώρα που τα κρούσματα ανάμεσα στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους αυξάνονται ώρα με την ώρα, που έχουμε συναδέλφους μας στην εντατική, την ίδια ώρα η απάντηση της κυβέρνησης στις δίκαιες αντιδράσεις είναι “περισσότερη αστυνομία-περισσότερη βία-περισσότερη καταστολή.

Ξέρουμε καλά ότι αυτό δεν είναι κάποια “εμμονή” της συγκεκριμένης κυβέρνησης ή του συγκεκριμένου Υπουργού. Είναι ένα από τα πολλά όπλα που διαθέτει το σύστημα για να καταστείλει και να προλάβει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων ενάντια σε μια πολιτική που παίζει τη ζωή μας κορώνα-γράμματα κάθε μέρα μέσα στους χώρους δουλειάς για να μην χαθούν τα κέρδη των εργοδοτών. Μια πολιτική που ενώ από τη μία καλεί τους εργαζόμενους “να κάτσουν ήσυχα, να μη διαμαρτύρονται γιατί έχουμε πανδημία” από την άλλη ψηφίζει το ένα μετά το άλλο αντεργατικά νομοσχέδια που θα τα βρούμε μπροστά μας όταν η πανδημία θα έχει πια τελειώσει.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι, τα ταξικά συνδικάτα, τρομοκρατούνται με τέτοιες πρακτικές. Δεν κηρύξαμε “σιωπητήριο αγώνων” κατά τη διάρκεια της πανδημίας ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε τώρα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν, να αντιδράσουν, να κινητοποιηθούν, να διεκδικήσουν από την εργοδοσία και την κυβέρνηση τα μέτρα εκείνα που θα προστατέψουν τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους.                                 

Καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση την Τρίτη 9 Μάρτη, στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

 

Share.

Comments are closed.