Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Aνακοίνωση για την εταιρία VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι – ισσες

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου μαζί με την σωματειακή επιτροπή πήρε την πρωτοβουλία την Πέμπτη 4/6/2026 να καλέσει σε συνέλευση τους εργαζόμενους στην επιχείρηση VERIDOS MATSOUKIS Α.Ε. ώστε να συζητήσουμε  συλλογικά την στάση μας μπροστά στις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εταιρία το προηγούμενο διάστημα, αλλά και για να οργανώσουμε την δράση μας διεκδικώντας ακόμα πιο αποφασιστικά τα δίκαια αιτήματά μας.

Μέσα από την συνέλευση και την ζωντανή κουβέντα που έγινε αναδείχτηκε η ανάγκη όπου οι εργαζόμενοι πρέπει  να βάλουν μπροστά τα δικά τους αιτήματα  και να απαιτήσουν το επόμενο διάστημα όχι μόνο να μην χαθεί καμία θέση εργασίας αλλά να υπογραφεί ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικά δικαιώματα, όπως σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, να κατοχυρωθούν όλες οι ειδικότητες, να επανέλθουν οι τριετίες κ.α.

Αυτές οι διεκδικήσεις είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στην σημερινή κατάσταση με την οποία ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την τεράστια ακρίβεια που πετσοκόβει τα μεροκάματά μας, την εντατικοποίηση της εργασίας, την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, με την ανυπαρξία ΣΣΕ και τις επιπτώσεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου όπου κυβέρνηση και εργοδοσία θέλει να φορτώσει τον λογαριασμό στις πλάτες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι μέσα από την συνέλευση πήραμε απόφαση και απαιτούμε:

  • Να ανακληθούν οι απολύσεις και να μην υπάρξει ούτε σκέψη για άλλες.
  • Υπογραφή ΣΣΕ με το συνδικάτο για αυξήσεις στους μισθούς και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα για όλους.

Για όλα τα παραπάνω το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου έχει  αποστείλει πρόσκληση στην διοίκηση της εταιρίας και  την  καλούμε έως τις 19/6 (ημερομηνία απόφασης Γ.Σ των εργαζομένων στις 04-06-2026) να έρθει σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. και να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω αιτήματα μας, κάτι που αν για άλλη μια φορά αρνηθεί, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας: Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με μαζική παρουσία στη ΔΕΘ

Συναδελφοι, συναδέλφισσες Όλο το προηγούμενο διάστημα με συνέπεια και προοπτική, δώσαμε  μάχες για τα προβλήματα...

Ομοσπονδία – Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Κοινή ανακοίνωση για το νέο εργοδοτικό έγκλημα με την έκρηξη σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

Συνάδελφοι – ισσες Το νέο εργοδοτικό έγκλημα με την έκρηξη σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο που...

Σωματείο Συνταξιούχων Ζακύνθου: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την θεατρική ομάδα του Π.Α.ΜΕ και όλους τους συντελεστές της παράστασης

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου το σωματείο μας πήρε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει την...