Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Αλληλεγγύη στους διανομείς και εργαζόμενους στην εστίαση

0
image_pdfimage_print

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαραστεκόμαστε στους διανομείς και εργαζόμενους στην εστίαση. Χαιρετίζουμε την κλιμάκωση του αγώνα τους με την αυριανή 24ωρη απεργία, την απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Π. Άρεως και την μοτοπορεία στα γραφεία της «e-food», που κάλεσαν το Συνδικάτο Επισιτισμού –Τουρισμού –Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων (ΣΒΕΟΔ).

Ο αγώνας τους είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης. Οι εταιρείες του κλάδου εστίασης και διανομής πατώντας σε όλους τους αντεργατικούς νόμους, μπορεί να μετράνε 120 εκατομμύρια ευρώ κέρδη αλλά οι διανομείς μετράνε 12 νεκρούς συναδέλφους τον τελευταίο χρόνο.

«Από τον αγώνα δρόμου, στον δρόμο του αγώνα» το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου στηρίζουμε τα αιτήματα των απεργών διανομέων/εργαζομένων στην εστίαση και καλούμε κυβέρνηση κι εργοδοσία να τα ικανοποιήσει άμεσα:

  • Να ακυρωθεί κάθε επιχειρούμενη αλλαγή στις συμβάσεις.
  • Να μετατραπούν οι εργαζόμενοι σε αορίστου χρόνου, με κατοχυρωμένα όλα τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Όχι στα δουλεμπορικά και στη μεσαιωνική ενοικίαση εργατών! Επαναφορά κλαδικών Συμβάσεων, ΒΑΕ, μέτρα υγείας και ασφάλειας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Share.

Comments are closed.