Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : 26 Μάη Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ

0

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου μας πραγματοποίησε στις 21/5/2022 σύσκεψη με τις σωματειακές επιτροπές και το επιχειρησιακό σωματείο  του κλάδου.  Στοιχεία της σύσκεψης αυτής ήταν η μαζικότητα της και το αποφασιστικό κλίμα μπροστά στο σχέδιο διεκδίκησης της υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως επίσης και αντίστοιχων επιχειρησιακών, στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα επιδόματα που δικαιούμαστε. Μέσα από τη σύσκεψη συμφωνήθηκε, το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, με σκοπό να έχει επιτυχία η πάλη για την υπογραφή κλαδικής και επιχειρησιακών συμβάσεων, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Σε αυτή τη κατεύθυνση καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5, Αθήνα) την Πέμπτη 26 Μαΐου, προσυγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 το απόγευμα  για να απαιτήσουμε την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2022 με αυξήσεις στους μισθούς μας . Εδώ και 13 χρόνια, οι εργαζόμενοι στο κλάδο μας, ιδιαίτερα οι νεότεροι, είμαστε χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μιας και οι βιομήχανοι αρνούνται να την υπογράψουν.  Αποδεικνύεται ότι οι επιχειρηματίες δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα και τα αιτήματα μας, το μόνο που τους νοιάζει είναι η αύξηση της κερδοφορίας τους και βλέπουν εμάς τους εργαζόμενους σαν κόστος.

Προσπαθούν με διάφορα τερτίπια να πάνε αλλού την διαπραγμάτευση, να δημιουργήσουν νέο αδιέξοδο, λέγοντας ότι «περνάνε μεγάλες δυσκολίες» γιατί δεν μπορούν να βρουν φθηνές πρώτες ύλες, γιατί ανέβηκε το κόστος παραγωγής, της μεταφοράς, του χαρτιού, της ενέργειας κ.α.
Όμως όλα αυτά τα χρόνια, οι εργοδότες στον κλάδο μας έχουν θησαυρίσει με τις πλάτες των εργαζομένων, με την εντατικοποίηση, με τους χαμηλούς μισθούς, με τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας.
Εμείς οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα μας παράγουμε, όμως με τους μισθούς μας καθηλωμένους τόσα χρόνια, πλέον δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στην κάλυψη ακόμη και των βασικών αναγκών των οικογενειών μας.
Από τη μία οι χαμηλοί μισθοί και από την άλλη η ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα, οι υπέρογκοι λογαριασμοί της ενέργειας, το κόστος της βενζίνης, η τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία κλπ, επιβεβαιώνουν ότι πάλι εμείς «πληρώνουμε το μάρμαρο».
Λέμε καθαρά: Δεν βάζουμε πλάτη στα σχέδιά τους, προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες και απαιτούμε την υπογραφή  Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις  στους μισθούς μας.
Η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ από την Ομοσπονδία Οικοδόμων, στη Ζώνη στο Πέραμα, στο Σωματείο της COSCO, στη Μινέρβα, μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Στον δρόμο αυτό καλούμε τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο μας να βαδίσουν, οργανώνοντας την πάλη μας, συσπειρωμένοι στα Συνδικάτα και την Ομοσπονδία μας.
Γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.
Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς, ξεπάγωμα των επιδομάτων, ασφαλές συνθήκες δουλειάς για να γυρνάμε πίσω στις οικογένειες μας.

 ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.