Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: 25 Νοέμβρη προειδοποιητική στάση εργασίας για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στην ΝΕΧΙ

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση της επιχείρησης  NEXI GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ ανακοίνωσε ότι μεταφέρει-πουλάει, με τη μέθοδο της “απόσχισης” το τμήμα της εκτύπωσης , της υποστήριξης, καρτών και τους 64 εργαζόμενους σε αυτά σε μια καινούργια εταιρεία  “ειδικού σκοπού” που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το λόγο.                                                             Αυτή η τακτική χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν στους κλάδους των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας και αλλού, βάση  προεδρικού διατάγματος του 2002 και νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με οδυνηρά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή της NEXI καθώς και ο τρόπος που τη μεθόδευσε, να πουλήσει  δηλαδή τους εργαζόμενους λες και ήμαστε  αντικείμενα σ’ έναν άγνωστο εργοδότη, χωρίς να γνωρίζει κανένας μας όλους τους όρους της συμφωνίας μεταξύ της NEXI  και της  MBS, είναι απαράδεκτη και βρίσκει αντίθετους όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες μέλη μας, όπως αποτυπώθηκε στις δύο συνελεύσεις που έκανε το συνδικάτο μας στα γραφεία του και στο χώρο εργασίας. Η δική μας λοιπόν απόφαση είναι να επιστρέψουμε ως απαράδεκτη και μη αποδεκτή την επιστολή-ενημέρωση, που λάβαμε μετά τη συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους της NEXI, και να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις όπως αποφασίσαμε στις συνελεύσεις μας, με αίτημα να σταματήσει η εταιρεία NEXI την “απόσχιση” και να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων. Ξεκινώντας από τη Παρασκευή 25 Νοέμβρη με τη προειδοποιητική στάση εργασίας 12:30-16:30 και τη συγκέντρωση έξω απo την εταιρεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ΝΕΧΙ γιατί αφορά όλους και όλες αυτή η απόφαση της εταιρείας, να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να εμποδίσουμε οργανωμένα με το Συνδικάτο μας και το επιχειρησιακό σωματείο την νέα επίθεση της εταιρείας στα δικαιώματα μας και να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και συνολικά όπως και όλα τα σωματεία να εκφράσουν την ταξική τους αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις και να στηρίξουν αυτό τον αγώνα γιατί είναι αγώνας όλων μας.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση της ΝΕΧΙ, με την όποια έχουν υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση οι εργαζόμενοι να σταματήσει την “απόσχιση”.  

Περισσότερα

Το πρόγραμμα του webradio την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

Το πρόγραμμα του webradio του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 έχει ως εξής...

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δεν πρόκειται να γίνουμε

Συνάδελφοι Η κυβέρνηση της Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο λαιμητόμο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη...

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας 1 Δεκέμβρη

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12.00-ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΕΣ...