Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: 25 Νοέμβρη προειδοποιητική στάση εργασίας για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στην ΝΕΧΙ

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση της επιχείρησης  NEXI GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ ανακοίνωσε ότι μεταφέρει-πουλάει, με τη μέθοδο της “απόσχισης” το τμήμα της εκτύπωσης , της υποστήριξης, καρτών και τους 64 εργαζόμενους σε αυτά σε μια καινούργια εταιρεία  “ειδικού σκοπού” που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το λόγο.                                                             Αυτή η τακτική χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν στους κλάδους των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας και αλλού, βάση  προεδρικού διατάγματος του 2002 και νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με οδυνηρά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή της NEXI καθώς και ο τρόπος που τη μεθόδευσε, να πουλήσει  δηλαδή τους εργαζόμενους λες και ήμαστε  αντικείμενα σ’ έναν άγνωστο εργοδότη, χωρίς να γνωρίζει κανένας μας όλους τους όρους της συμφωνίας μεταξύ της NEXI  και της  MBS, είναι απαράδεκτη και βρίσκει αντίθετους όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες μέλη μας, όπως αποτυπώθηκε στις δύο συνελεύσεις που έκανε το συνδικάτο μας στα γραφεία του και στο χώρο εργασίας. Η δική μας λοιπόν απόφαση είναι να επιστρέψουμε ως απαράδεκτη και μη αποδεκτή την επιστολή-ενημέρωση, που λάβαμε μετά τη συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους της NEXI, και να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις όπως αποφασίσαμε στις συνελεύσεις μας, με αίτημα να σταματήσει η εταιρεία NEXI την “απόσχιση” και να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων. Ξεκινώντας από τη Παρασκευή 25 Νοέμβρη με τη προειδοποιητική στάση εργασίας 12:30-16:30 και τη συγκέντρωση έξω απo την εταιρεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ΝΕΧΙ γιατί αφορά όλους και όλες αυτή η απόφαση της εταιρείας, να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να εμποδίσουμε οργανωμένα με το Συνδικάτο μας και το επιχειρησιακό σωματείο την νέα επίθεση της εταιρείας στα δικαιώματα μας και να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και συνολικά όπως και όλα τα σωματεία να εκφράσουν την ταξική τους αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις και να στηρίξουν αυτό τον αγώνα γιατί είναι αγώνας όλων μας.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση της ΝΕΧΙ, με την όποια έχουν υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση οι εργαζόμενοι να σταματήσει την “απόσχιση”.  

Περισσότερα

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Καταγγελία για μια ακόμη απόλυση στον όμιλο Pfizer

Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της Pfizer για την απόλυση συναδέλφου στη Θεσσαλονίκη. Ο...

Σωματείο Εργαζομένων στη PFIZER: Απαιτούμε και οι δύο συνάδελφοι να επιστρέψουν στη θέση τους στο πλευρό μας!

Ένα μήνα μετά την απόλυση συναδέλφου στο CDI, οι εργαζόμενοι της Pfizer καλούμαστε να...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εργατών στη κατασκευή του ΜΕΤΡΟ

Το Σωματείο μας χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο έργο κατασκευής της γραμμής 4...