Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : 24 Οκτώβρη ανοιχτή σύσκεψη στις 11 π.μ.

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ

Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου

τη Κυριακή 24 Οκτώβρη, στις 11 π.μ.

Συναδέλφισσες-οι

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα μέλη του Συνδικάτου και τις σωματειακές επιτροπές σε ανοιχτή συζήτηση-σύσκεψη με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις, που μας αφορούν μέσα στους χώρους δουλειάς, στην ζωή μας καθημερινά, για να δυναμώσουμε την οργάνωση μας, να βάλουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα και ανάγκες, όχι του κράτους και της εργοδοσίας.

Μας ξανατάζουν λαγούς με πετραχήλια κάνοντας το μαύρο-άσπρο και ζητώντας μας υπομονή για να «έρθει η ανάπτυξη», όμως την τελευταία δεκαετία οι συνάδελφοι, όπου κι αν έβαλαν πλάτη στις ανάγκες εργοδοτών και κυβερνήσεων ξέρουν από πρώτο χέρι, ότι και λουκέτα μπήκαν, και μισθοί μειώθηκαν, και θέσεις εργασίας χάθηκαν, και δικαιώματα τσακίστηκαν.

Η επίθεση εναντίον μας συνεχίστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο, η καπιταλιστική τους ανάπτυξη θα περάσει πάνω στις μειωμένες μας απαιτήσεις και στην λογική του «μικρότερου κακού». Η οπισθοχώρηση δεν πρόκειται να μας θωρακίσει απέναντι στην ακρίβεια, που ήδη μας χτυπάει την πόρτα, η αύξηση για τον ερχόμενο χρόνο στον εξανεμισμένο βασικό μισθό «έπιασε ταβάνι στις αντοχές της οικονομίας» 50 λεπτά την μέρα, οι υπερωρίες δε θα πληρώνονται αλλά θα «αναπληρώνονται» με ρεπό μετά από το ξεζούμισμα μας.

Ζούμε καθημερινά τις επιπτώσεις από όλες τις αντεργατικές πολιτικές εδώ και χρόνια, καμμιά προστασία δεν υπάρχει σε εργασία, μισθούς, πρόνοια, υγεία και ασφάλεια. Όλα μπαίνουν στο ζύγι «κόστους-κέρδους», οι νόμοι Χατζηδάκη τσακίζουν τις συντάξεις, νομιμοποιούν τα κάτεργα και βγάζουν «παράνομη» την συνδικαλιστική οργάνωση των εργατών, για να επικρατήσει παντού σιγή νεκροταφείου, το «νόμος και τάξη» εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των εργοδοτών. Γι’αυτόν τον λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα μας σε κάθε μικρό ή μεγάλο εργοστάσιο του κλάδου, σε επαφή με το Συνδικάτο να ανακόψουμε τις αντεργατικές επιθέσεις.

Οι εργάτες τύπου-χάρτου έχουμε την δύναμη, οι νόμοι-εκτρώματα να μείνουν στα χαρτιά!

Συντονίζουμε κι οργανώνουμε αγωνιστικά το εργατικό μας συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 7μ.μ και συνεχίζουμε με αποφασιστική, μαζική απεργιακή απάντηση του κλάδου στις αρχές Δεκέμβρη.

Να μην λείψει κανείς από την ανοιχτή σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου

τη Κυριακή 24 Οκτώβρη, στις 11 π.μ.

Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά!…

 

Share.

Comments are closed.