Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας : Τέρμα πια στον εμπαιγμό. Τώρα άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας μας

0
image_pdfimage_print

Με τα υποτιθέμενα «μέτρα» της διοίκησης αντί ο αριθμός των κρουσμάτων να μειώνεται, συνεχώς αυξάνεται με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει τα 19 από 9 που ήταν την Παρασκευή. Δυστυχώς και παρά τις εκκλήσεις μας χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την Παρασκευή έως σήμερα για να γίνει απολύμανση, τα απαιτούμενα τεστ και ότι άλλο απαιτείται ώστε οι εργαζόμενοι πράγματι να μπουν να δουλέψουν με ασφάλεια. Αντ’ αυτού η διοίκηση το μόνο που έκανε ήταν να καθησυχάζει τους προφανώς αναστατωμένους, από την κατάσταση που βιώνουν, συναδέλφους και να διαδίδει με τα παπαγαλάκια της ότι «κολλάει στην καντίνα και όχι στην παραγωγή». Όσοι τα ζούμε από μέσα μόνο ως αστείο το εκλαμβάνουμε αυτό…

Καλούμε κάθε αρμόδια υπηρεσία να πράξει το καθήκον της. Το Συνδικάτο μας έχει ήδη παρέμβει στην Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ και την Επιθεώρηση Εργασίας. Το θέμα είναι γνωστό και όλοι θα έχουν ευθύνη αν τα πράγματα γίνουν χειρότερα. Πλέον μιλάμε για υγειονομική βόμβα. Ήδη ένας συνάδελφός μας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ έχουν βρεθεί θετικοί συνάδελφοι που έχουν και άλλα σοβαρά χρόνια υποκείμενα νοσήματα και με ευθύνη της διοίκησης δεν είχαν σταλεί έγκαιρα στο σπίτι τους. Μιλάμε για το 10% του εργοστασίου να έχει νοσήσει μέσα σε λίγες μέρες την ίδια ώρα που στην κοινωνία το ποσοστό είναι 5%. Δε θέλουμε να γίνουμε όπως μια σειρά επιχειρήσεις στη Βοιωτία, την Εύβοια και αλλού.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της εργοδοσίας. Να εκφράσουν την ανησυχία τους μαζικά και με κάθε δυνατό τρόπο. Η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα, δε χωράει τίποτα πάνω απ’ αυτό. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί να απαιτήσουμε και να πετύχουμε πράγματα.

Απαιτούμε:

  1. Διενέργεια τεστ σε όλο το προσωπικό ανά βδομάδα, σταθερά και όχι μετά από αναφορά ή πιθανότητα κρούσματος όπως γίνεται έως τώρα. Τώρα, στις έκτακτες συνθήκες και μέχρι να περιοριστεί το πρόβλημα, τα τεστ πρέπει να είναι ακόμα συχνότερα.
  2. Να γίνει λεπτομερής ιχνηλάτηση των επαφών των συναδέλφων που έχουν βρεθεί θετικοί και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.
  3. Απολύμανση από εξωτερικό ειδικό συνεργείο σε όλους τους χώρους του εργοστασίου και εντός της παραγωγής.
  4. Να σταματήσει η παραγωγική διαδικασία μέχρι να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος και οι εργαζόμενοι να πληρωθούν κανονικά για όσο διάστημα αυτό χρειαστεί.
  5. Δημιουργία αξιοπρεπών υποδομών (καντίνα, καπνιστήριο), που να εξασφαλίζουν την προστασία της υγείας και την ξεκούραση των συναδέλφων, μακριά από κρύο, σκόνες, φασαρία, ορθοστασία, κίνδυνο ατυχήματος.

Η εταιρεία να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για συναδέλφους με υποκείμενα νοσήματα

Share.

Comments are closed.