Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας : Ναι στον καθολικό – δωρεάν εμβολιασμό

0
image_pdfimage_print

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ – ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση προσπαθώντας να κρύψει τις ευθύνες που έχει για την πλατιά εξάπλωση της πανδημίας, ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους και στους πολίτες. Από την αρχή της πανδημίας τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα ζητούσαν να παρθούν μέτρα στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ κ.α. για την προστασία του λαού.

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας από τον κορονοϊό, δεν έχει στελεχώσει τις δημόσιες δομές υγείας με το απαραίτητο προσωπικό, δεν έφτιαξε νέες ΜΕΘ, αλλά συζητάει κιόλας για κλείσιμο νοσοκομείων, όπως το νοσοκομείο της Θήβας.

Τώρα, μέσα από τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ρίχνει την ευθύνη στους μη εμβολιασμένους συναδέλφους υποχρεώνοντας τους να πληρώσουν από την τσέπη τους τα rapid test, ενώ αν δεν το κάνουνε τους λένε να μην μπουν για δουλειά χάνοντας κι άλλα μεροκάματα.

Ξέρουμε πως με αυτό το μέτρο, σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να προστατέψει την υγεία αλλά αντίθετα να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους βάζοντάς τους σε μια συζήτηση που απέχει πάρα πολύ από την πραγματική λύση του προβλήματος.

Τα πρωτόκολλα «λάστιχο» σε συνδυασμό με τα διάφορα μέτρα που έχει πάρει ως τώρα η κυβέρνηση, είναι που έχουν δημιουργήσει αναπόφευκτα πολλά ερωτηματικά που δυστυχώς δε φροντίζει να τα απαντήσει με συστηματική ενημέρωση στους χώρους εργασίας από αρμόδιο εξειδικευμένο προσωπικό (υγειονομικούς, ιατρός εργασίας κ.α.), αλλά αφήνει τους εργαζόμενους να κρίνουν μόνοι τους, αν πρέπει να κάνουν εμβόλιο ή όχι, από τα όσα διαδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ. Θεωρεί ότι είναι θέμα «ατομικής ευθύνης» να κατανοήσουν όλοι την αναγκαιότητα ενός απαραίτητου όπλου (εμβολιασμός) που δίνει η επιστημονική κοινότητα και ταυτόχρονα δεν παίρνει κανένα μέτρο προληπτικού ιατρικού ελέγχου αλλά και παρακολούθησης για έγκαιρη παρέμβαση για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου.

Πράγμα που είναι λογικό να δημιουργεί αναστολές και φόβο στους εργαζόμενους.

Είναι παράλογο να αποφασίζει η κυβέρνηση πρωτόκολλα που δε θα ελέγχονται οι εμβολιασμένοι και οι νοσούντες, την στιγμή που έχει αποδειχτεί ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδώσουν τον ϊό.
ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.

Σαν Συνδικάτο από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε υπέρ του μαζικού – καθολικού εμβολιασμού των εργαζομένων και όλου του πληθυσμού. Θεωρούμε ότι ο εμβολιασμός είναι “όπλο” στα χέρια της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι “όπλο” στα χέρια της κυβέρνησης για διαχωρισμό των εργαζομένων, μείωση μισθολογικού κόστους, διεύρυνση ελαστικών εργασιακών σχέσεων, απολύσεις και αποθέωση της ατομικής ευθύνης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να αναλάβει η εργοδοσία το εβδομαδιαίο κόστος των τεστ για όλους και για αυτούς που έχουνε εμβολιαστεί.Άλλωστε τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, βαραίνουν τον εργοδότη και όχι τον εργαζόμενο.
• Να μην υπάρχει κανενός είδους διακριτή μεταχείριση με κριτήριο τον εμβολιασμό.
• Να μην τεθεί κανένας εργαζόμενος σε αναστολή ή απόλυση.
• Έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα για τη σωστή, επιστημονικά άρτια κι οργανωμένη ενημέρωση των εργαζομένων και όλου του πληθυσμού.

Share.

Comments are closed.