Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας : 26 Νοέμβρη Απεργούμε

0
image_pdfimage_print

 ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το σωματείο μας απευθύνεται σε σένα για να συζητήσουμε  για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Επιδιώκουμε κανείς να μην μείνει μόνος απέναντι σε αυτή την κατάσταση που έχουμε μπροστά μας. Ξέρουμε καλά ότι η δύναμη μας είναι στην ενότητα μας, στον συλλογικό μας αγώνα. Το Σωματείο μας έχει μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων του κλάδου για να παρθούν πίσω απολύσεις, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από την πανδημία, παλεύει ενάντια σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας παλεύει να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας κ.α.

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μιλήσει. Να μην ανεχτεί άλλο να φιμώνεται η φωνή του. Να βάλει στοπ στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση.

Δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες έχουν μπει μπροστά στην οργάνωση της απεργίας.

Σε αυτή τη μάχη δεν είμαστε μόνοι μας. Στις 25 Νοέμβρη απεργούν οι εργαζόμενοι της Ιταλίας, καθώς επίσης και στη Γαλλία στις 5 Δεκέμβρη οργανώνουν κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια κλπ.

Ενώ δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, ενώ τα νοσοκομεία έχουν μπουκώσει όπως καταγγέλλουν οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων, ενώ πολλοί χώροι δουλειάς είναι υγειονομικές βόμβες, η κυβέρνηση έχει την προσοχή της στραμμένη σε ότι της επιτάσσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους.

 Αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδια που τους έχει δώσει ραβασάκι ο ΣΕΒ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Νομοσχέδια που περιλαμβάνουν:

  • τη 10ωρη δουλειά, τη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ με πενιχρό μισθό
  • την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους
  • τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών

 Τα μέτρα αυτά έρχονται για να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους σε συνθήκες κρίσης. Δεν είναι μέτρα για την περίοδο της πανδημίας είναι μέτρα που ήρθαν για να μείνουν

 Κανείς να μη μείνει έξω από αυτόν τον αγώνα. Να οργανώσουμε αποφασιστικά την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη. Να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι.

Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, να μην αφήσουμε να κυριεύσει την εργατική τάξη ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία. Να περάσει το μήνυμα ότι για τους 1200 θανάτους μέχρι τώρα από τον κορονοϊό, τις 50000 απολύσεις, την αβεβαιότητα αν θα έχω αύριο δουλειά δεν τα δημιούργησε ο λαός ούτε η ατομική ευθύνη που μας λέει συνέχεια η κυβέρνηση, αυτά έγιναν γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που διασφαλίζει μόνο πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες, πως θα πάρουν τα λεφτά τους οι τράπεζες.

Διεκδικούμε 

  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Θήβας, στο ΚΥ Σχηματαρίου και Οινοφύτων με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Να στελεχωθεί πλήρως η Μονάδα ΕΚΑΒ της περιοχής. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ
  • Συχνές απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοιό με ευθύνη των εταιρειών.
  • Να δοθεί τώρα άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.
  • Άδεια ειδικού σκοπού για όλους τους γονείς που πρέπει να μείνουν σπίτι για να συνδράμουν τα παιδιά τους. Η άδεια να είναι πλήρους αποδοχών και να μην σχετίζεται με την κανονική άδεια των εργαζόμενων γονιών.
  • Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.
  • Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.
  • Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.

Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο σε λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή σύνδεσης

Share.

Comments are closed.