Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν. Βοιωτίας :Επίθεση τσιφλικά σε μετανάστη εργάτη στο Άρμα Θηβών

image_pdfimage_print

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος μετανάστης που δουλεύει ως εργάτης γης στο Άρμα Θηβών στις 21/07/20 από γνωστό τσιφλικά της περιοχής.
Ο συγκεκριμένος έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου για δεδουλευμένα που χρώσταγε. Μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε το σωματείο μας και με άλλους συναδέλφους μετανάστες που εργάζονται στον συγκεκριμένο εργοδότη φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις ακόμα και σήμερα.
Ο συνάδελφος που δέχτηκε την επίθεση είναι από την Ινδία, είναι 2,5 χρόνια στην Ελλάδα ενώ στον συγκεκριμένο εργοδότη εργάζεται τους τελευταίους 5 μήνες. Στις 21/07/20 γυρνώντας από την εργασία του συνάντησε μπροστά στην πόρτα του σπιτιού που τους έχει παραχωρήσει το αφεντικό για να μένουν (με το αζημίωτο!!!), το ίδιο το αφεντικό ο οποίος του είπε να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει. Όταν ο συνάδελφος μετανάστης του είπε να του δώσει τα δεδουλευμένα του για να φύγει εκείνος πήγε στο σπίτι του που είναι δίπλα και επέστρεψε με μια καραμπίνα!!! Μετά τον έσπρωξε, τον κλότσησε και τον έβρισε προκειμένου να τον διώξει από το σπίτι.
Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει, θα βρει απέναντί της τους εργαζόμενους του κλάδου και θα πάρει απάντηση που της αρμόζει.
Το συνδικάτο μας καταδικάζει την επίθεση και ζητεί να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να τιμωρηθεί ο υπαίτιος.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Comments are closed.