Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Ν. Χανίων: Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να επιστραφεί και να αποδοθεί στους κατοίκους των Χανίων

Δημοσιεύτηκε στις

Η διοίκηση του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων στηρίζει τον χανιώτικο λαό που θέλει το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου να γίνει χώρος αστικού πράσινου.

Η μεγάλη έλλειψη πάρκων που υπάρχει στην πόλη μας στερεί από τον χανιώτικολαόδυνατότηταποιοτικούχρόνου για εμάς και τα παιδιά μας. Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης σε μια ήρεμη συνοικία με πολλές οικογένειες. Η όποια ενέργεια μετατροπής σε χώρο στάθμευσης ακόμα και προσωρινά μας βρίσκει παντελώς αντίθετους .

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Χανιά μπορεί να λυθεί με την δημιουργία των τριών περιφερειακών πάρκινγκ που έχει προτείνει η δημοτική αρχή, που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει καμία ενεργεία.

Καλούμε τους εργαζομένους στα τρόφιμα και όλους τους κατοίκους της πόλης  να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ζητάμε:

  • Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να παραχωρηθεί στο Δήμο Χανίων ΔΩΡΕΑΝ. Ο στρατός έχει την υποχρέωση να επιστρέψει το χώρο  στους πολίτες των Χανίων . Είναι αδιανόητο να μεθοδεύεται η αγορά από το Δήμο ενός δημόσιου κτήματος, σε οποιοδήποτε μη συμβολικό τίμημα, επιπλέον διότι κάτι τέτοιο θα δικαιολογήσει εμπορευματικές χρήσεις στο χώρο μελλοντικά.
  • Να καταργηθούν οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης που έχουν ψηφιστεί με την 2/2023 Απόφαση  του δημοτικού  συμβουλίου, καθώς και οι χρήσεις που δεν έχουν σχέση με το πράσινο. Να χαρακτηρισθεί ολόκληρος ο χώρος ως χώρος «Αστικού Πρασίνου». 
  • Μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης να σταματήσει κάθε εργασία εντός του στρατοπέδου, ειδικά οι διαμορφώσεις για τη δημιουργία χώρου «προσωρινής» στάθμευσης, να απομακρυνθούν οι επικίνδυνες κατασκευές και υλικά όπως αμίαντος, συρματοπλέγματα, περιφράξεις και να αποδοθεί ο χώρος του στρατοπέδου στη γειτονιά.

 

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...