Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής : Για τα κρούσματα κορονοϊού στην επιχείρηση METAXA

0
image_pdfimage_print

Συνάδελφε/ισσα,

Το εργοστάσιο του METAXA προστίθεται στη μακριά λίστα των χώρων δουλειάς όπου εργαζόμενοι νοσούν από τον covid-19. Δεν είναι τυχαίο ότι τα εργοστάσια του κλάδου μας έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού σε όλη την Ελλάδα. Οι υπεύθυνοι για την κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς και η κυβέρνηση της ΝΔ.  

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της εργοδοσίας του METAXA, όπου έχει αφήσει απροστάτευτους τους εργαζόμενους την ώρα που η πανδημία βρίσκεται στο απόγειό της. Η εργοδοσία δεν έχει πάρει κανένα προληπτικό μέτρο για την προστασία των εργαζομένων, την αποφυγή συγχρωτισμού στους χώρους του εργοστασίου καθώς και στη μεταφορά των εργαζομένων με πούλμαν.

Ούτε μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στο εργοστάσιο, η εργοδοσία ανέλαβε την ευθύνη που της αναλογεί για να διασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων της  και ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του ιού. Πόσο μάλλον που όσοι εργαζόμενοι έκαναν τεστ συνέχισαν να δουλεύουν κανονικά(!!!), πριν βγουν τα αποτελέσματα. Αλλά ούτε προχώρησε σε απολύμανση σε όλες τις εγκαταστάσεις, όπως απαιτείται για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Αντί να εξασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων της, προτιμά να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη κερδοφορία της και μπροστά σ’ αυτό δεν υπολογίζει τίποτα.  

Η εργοδοσία έχει τη στήριξη της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων. Είναι λογικό κάθε εργαζόμενος να σκέφτεται ότι με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, τη διασφάλιση ασφαλών μέσων μεταφοράς και για συνεχείς ελέγχους σε χώρους δουλειάς για τυχόν παραβάσεις και ελλείψεις. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση, σαν σωστός εντολοδόχος των βιομηχάνων, το διάστημα της πανδημίας ψήφισε μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων με ζεστό χρήμα, απλήρωτες υπερωρίες για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε καραντίνα, χτύπημα στην συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Έφτασε στο σημείο να νομοθετεί για μισθό των 200€!!!

Κάθε μέρα καταρρέει μέσα στους χώρους δουλειάς, στα γεμάτα τρόλεϋ, στα ανοχύρωτα νοσοκομεία, στα σαρδελοποιημένα σχολεία, ο μύθος της κυβέρνησης ότι «η υγεία του λαού είναι πρώτη προτεραιότητά της».

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Το Συνδικάτο από τις πρώτες μέρες εμφάνισης της πανδημίας στην χώρα, βρέθηκε στην  πρώτη γραμμή για την διασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας στα εργοστάσια του κλάδου. Πήρε μια σειρά πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των εργαζομένων, προχώρησε σε παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς που υπήρχαν καταγγελίες εργαζομένων. Έστησε επιτροπές ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων μέσα σε χώρους δουλειάς, για να έχουν και οι ίδιοι λόγο στα μέτρα που πρέπει να παίρνονται. Έχει δώσει το παρόν σε όλες τις μεγάλες μάχες του λαού μας για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, για να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα μέσα στην πανδημία, για να μην γίνει καμία απόλυση. 

Συνάδελφε/ισσα,

Σε καλούμε να έρθεις σε επαφή με το Συνδικάτο, να γίνεις κι εσύ μέλος του. Οργανωμένα και μαζικά να απαιτήσουμε ασφαλείς χώρους δουλειάς, να βάλουμε φρένο στην αντιλαΐκή επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μέσα απο τα Συνδικάτα μπορεί σήμερα να φέρει αποτελέσματα, να δώσει καλύτερες μέρες στους εργαζόμενους.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΧΑ
  • ΜΑΖΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ 1€, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

Share.

Comments are closed.