Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής : Ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους της ΙΟΝ για απεργία 16 Ιούνη

0
image_pdfimage_print

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες της ΙΟΝ ,

 Η κυβέρνηση της ΝΔ ,σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, φέρνει σε ψήφιση την Τετάρτη το βράδυ το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά. Ουσιαστικά, φέρνει την πλήρη κατάργηση του 8ωρου , επιβάλλει τη 10ωρη εργασία , θεσμοθετεί έτσι την απλήρωτη δουλειά , επεκτείνει ακόμα πιο πολύ τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Στόχος τους δεν είναι μόνο η κατάργηση του 8ωρου, αλλά και το χτύπημα της γενικότερης συνδικαλιστικής δράσης, της ποινικοποίησης της ίδιας της απεργίας , της επιβολής από την εργοδοσία της απεργοσπασίας αφού θα μπορούν οι εργοδότες να χρησιμοποιούν μέχρι και το 40% των εργαζομένων της κάθε παραγωγικής μονάδας ως προσωπικό ασφαλείας.

Προχωρά, ακόμα πιο πολύ, με τη θέσπιση της ηλεκτρονικής κάρτας των εργαζομένων, δηλαδή το «φακέλωμα» των εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία. Θεσμοθετεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων και των συνδικάτων, έτσι ώστε να μην χρειάζεται η φυσική παρουσία των εργαζομένων στη γενικότερη συνολικά δράση των εργαζομένων στα σωματεία τους. Είναι φανερό , ότι θέλουν να επιβάλλουν στο χώρο δουλειάς εργασιακό μεσαίωνα και σιγή νεκροταφείου.

Εμείς το Κλαδικό Συνδικάτο , η Κλαδική Ομοσπονδία και γενικότερα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που είναι ενταγμένες στο ΠΑΜΕ δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Παρακαταθήκη μας είναι η μαζική απεργία στις 10/6 με τους  χιλιάδες εργαζόμενους από εκατοντάδες χώρους δουλειάς, που έδωσαν βροντερό παρόν στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

Συναδέλφισσες –  Συνάδελφοι της ΙΟΝ ,

Καταγγέλλουμε το Δ.Σ. του σωματείου της ΙΟΝ που για μια ακόμα φορά όχι μόνο δεν πήρε απόφαση για συμμετοχή στην απεργία αλλά ουσιαστικά όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και φιμώνει τη δράση των εργαζομένων μέσα στο χώρο. Έτσι δουλεύει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός μέσα στους χώρους δουλειάς.

Εμείς όλοι με τη συμμετοχή και τη συσπείρωσή μας στη συλλογική δράση του συνδικάτου, πρέπει να τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει στον κάλαθο των αχρήστων.

Σας καλούμε όλες και όλους στην απεργιακή συγκέντρωση στις 16/6 στις 10.30  

 στο Σύνταγμα και στο συλλαλητήριο στις 5μ.μ. έξω από τη βουλή. 

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

Share.

Comments are closed.