Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Μεσσηνίας : 2 Ιούνη όλοι στην γενική συνέλευση του Συνδικάτου

0

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Συνάδελφε – ισσα η Ομοσπονδία μας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με σκοπό όλοι εμείς που δουλεύουμε στον κλάδο να παίρνουμε καλύτερους μισθούς. Μετά την 2η συνάντηση όμως συνεχίζουν να αρνούνται να την υπογράψουν βρίσκοντας δικαιολογίες.

Προσπαθούν με διάφορα τερτίπια να πάνε αλλού την διαπραγμάτευση λέγοντας ότι «περνάνε μεγάλες δυσκολίες» γιατί δεν μπορούν να βρουν φθηνές πρώτες ύλες, γιατί ανέβηκε το κόστος παραγωγής, της μεταφοράς, της ενέργειας κ.α. Όμως όλα αυτά τα χρόνια, οι εργοδότες στον κλάδο μας έχουν θησαυρίσει με τις πλάτες των εργαζομένων, με την εντατικοποίηση, με τους χαμηλούς μισθούς, με τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας. Εμείς οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα μας παράγουνε όλα τα τρόφιμα και τα ποτά, όμως με τους μισθούς μας καθηλωμένους τόσα χρόνια, πλέον δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στην κάλυψη ακόμη και των βασικών αναγκών των οικογενειών μας.
Από τη μία οι χαμηλοί μισθοί και από την άλλη η ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα, οι υπέρογκοι λογαριασμοί της ενέργειας, το κόστος της βενζίνης, η τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία κλπ, επιβεβαιώνουν ότι πάλι εμείς «πληρώνουμε το μάρμαρο».

Άρα, τώρα κρίνεται πιο σημαντική από ποτέ η παρουσία μας στο Σωματείο μας και στην Γενική Συνέλευση ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ στο αίθριο της πρώην Νομαρχίας. Πρέπει τώρα να οργανωθούμε, να συνεχίσουμε τον αγώνα με την συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ 18-19 Ιουνίου και να αποφασίσουμε το πώς θα παλέψουμε το επόμενο διάστημα για να πιέσουμε για

·         την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις,

·         Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών,

·         Μέτρα ανακούφισης κατά της ακρίβειας (μείωση τιμής στο ρεύμα, τα καύσιμα, τα δημοτικά τέλη) κ.α.

Η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ από την Ομοσπονδία Οικοδόμων, στη Ζώνη στο Πέραμα, στο Σωματείο της COSCO, στη Μινέρβα, μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στον δρόμο αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας να βαδίσουν, οργανώνοντας την πάλη μας, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου σας καλούμε την Δευτέρα 6 Ιούνη 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στην εκδήλωση που διοργανώνουμε με θέμα: «Η Πρόταση μας για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και 825€ κατώτερο μεικτό μισθό».

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.