Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου : 18 Φεβρουαρίου Απεργούμε. Να αποσυρθεί το νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα

image_pdfimage_print

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

        Πριν λίγο καιρό ο υπουργός Εργασίας Βρούτσης καμάρωνε πως η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ξεκίνησε το 2010 με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκε από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το έγκλημα ενάντια στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, ενάντια στις παροχές υγείας και στις συντάξεις, έρχεται τώρα να επισφραγιστεί.

        Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια συντονισμένη προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που προσπαθούν να μας πείσουν πως το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα δώσει αυξήσεις στις συντάξεις! Τα νούμερα όμως μιλάνε από μόνα τους, αφού ο προϋπολογισμός που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ προβλέπει μείωση κατά 221 εκατομμύρια ευρώ για τις συντάξεις. Ταυτόχρονα υπάρχει η δέσμευση της μείωσης της δαπάνης για συντάξεις έως και το 2030.

  • Η σύνταξη πάει στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια ένσημα, για άντρες και γυναίκες, σε όλες τις ειδικότητες! Ανεξάρτητα αν κουβαλάς εμπορεύματα σε αποθήκη ή κατάψυξη, αν οδηγείς ένα βαρύ όχημα με ευθύνη απέναντι στους άλλους οδηγούς και πεζούς, αν χειρίζεσαι μηχανή παραγωγής και κινδυνεύεις να τραυματιστείς σοβαρά από την κούραση και την εντατικοποίηση, αν είσαι όλη μέρα πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή και καταπονείς το σώμα σου! Ποιός εργαζόμενος θα καταφέρει να έχει 40 χρόνια συνεχόμενης πλήρους δουλειάς όταν η ανεργία τσακίζει κόκκαλα, ειδικά στους νέους και η ημιαπασχόληση των 4ωρων και των 6ωρων είναι πλέον ο κανόνας;
  • Ενταφιάζονται η 13η και 14η σύνταξη και το ΕΚΑΣ, ενώ διατηρείται η λεηλασία των 80 δις που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία στα χρόνια της κρίσης. Κουβέντα δε λένε για επιστροφή των κλεμμένων.
  • Συνεχίζουν να ισχύουν οι τεράστιες περικοπές που έγιναν από το 2010 στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στις αναπηρικές και στις συντάξεις χηρείας. Το μόνο που εγγυάται πλέον το κράτος είναι η “εθνική σύνταξη” των 384€.
  • Διατηρείται η κατάργηση του επιδόματος γάμου 10% και 5% για κάθε παιδί.

        Πάγιο αίτημα της εργοδοσίας είναι να απαλλαγεί από τις ασφαλιστικές εισφορές και να τις αναλάβουν οι εργαζόμενοι βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μας στρέφουν στις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης κάνοντας το κοινωνικό ζήτημα ατομικό του καθενός ανάλογα με τις δυνατότητες του. Όποιος μένει άνεργος και δε μπορεί να ανταποκριθεί, με δεδομένη την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα λόγω των μισθών ψίχουλων που παίρνει ή τις περιόδους ανεργίας που βιώνει, θα βρίσκεται εκτεθειμένος!

  Τα δικά μας αιτήματα είναι απέναντι από αυτό! Απαιτούμε εδώ και τώρα αυξήσεις στις συντάξεις, σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα, δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους! Εδώ και τώρα αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για το ασφαλιστικό, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο!

        Απορρίπτουμε τη λογική της ανταποδοτικότητας! Η κοινωνική ασφάλιση χτίστηκε με το αίμα της εργατικής τάξης και αφορά την αξιοπρεπή σύνταξη μετά από κόπους μιας ζωής, την προστασία της μητρότητας και των παιδιών, την προστασία της υγείας των εργαζομένων και τα αναγκαία μέτρα Πρόνοιας!

        Έχει τεράστιες ευθύνες η πλειοψηφία της διορισμένης ΓΣΕΕ που λέει σε ανακοίνωσή της πως με το νέο ασφαλιστικό είναι μικρό το κακό! Είναι συνειδητοί απεργοσπάστες, προστάτες των συμφερόντων των εργοδοτών και των κυβερνήσεων! Είναι αυτοί που έχουν συμφωνήσει με τους εργοδότες για δημιουργία “Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου” που θα παίρνει τα λεφτά των εργαζομένων για ασφάλιση και θα τα δίνει στους εργοδότες να τα τζογάρουν σε επενδύσεις. Είναι ανάγκη ο κάθε εργαζόμενος του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών να οργανωθεί στο ταξικό κλαδικό Συνδικάτο μας, να δυναμώσει η φωνή υπεράσπισης των συμφερόντων της τάξης μας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και να απομονωθούν οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες που έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο της εργατικής τάξης!

        Ας έχει η κυβέρνηση μαζί της όλους τους μηχανισμούς, την πλειοψηφία των ΜΜΕ, τους ανθρώπους της μέσα στους χώρους δουλειάς, το μαύρο δε γίνεται άσπρο! Η πρόσφατη ιστορία του εργατικού κινήματος μας δείχνει το δρόμο της απόκρουσης του νέου νόμου λαιμητόμου ουσιαστικά! Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε τα πράγματα και το χουμε αποδείξει!

        Η μαζικότητα της απεργιακής συγκέντρωσης, η μαζική συμμετοχή στην απεργία θα δείξει τη δύναμη των εργαζομένων και στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών! Να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε μέχρι θανάτου, εμείς που παράγουμε τα πάντα! Πως απαιτούμε αξιοπρεπείς παροχές υγείας και συντάξεις για εμάς, για τους γονείς μας και για τα παιδιά μας αύριο!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ, 10πμ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Comments are closed.