Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας : Όλοι στη μάχη για να διεκδικήσουμε υγεία και παιδεία για τα παιδιά μας.

Δημοσιεύτηκε στις

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στην περιοχή, να μπουν στη μάχη για να διεκδικήσουμε υγεία και παιδεία για τα παιδιά μας. Την ώρα που τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών στριμώχνονται σε αίθουσες με πάνω από 25 μαθητές, αφού προηγουμένως έχουν στριμωχτεί σα σαρδέλες σε λεωφορεία για να φτάσουν στο σχολείο, η κυβέρνηση δίνει μόνο μάσκες και συστάσεις. Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους, που είναι παράλληλα αντιμέτωποι με την αντιεκπαιδευτική πολιτική που υπήρχε και πριν την πανδημία και εξακολουθούν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις πετσοκομμένες γνώσεις που τους παρέχονται.

Χαιρετίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις που έγιναν και στη Χαλκίδα που πρέπει να γίνουν η αρχή στον αγώνα για το πιο σπουδαίο αγαθό, τη μόρφωση και την υγεία.

Καταγγέλλουμε την καταστολή και συκοφάντηση του αγώνα τους. Αντί να δώσουν λύση στα τόσο σοβαρά προβλήματα, έστειλαν την αστυνομία, επιστράτευσαν τα κανάλια, δήθεν αγανακτισμένους γονείς, διευθυντές που ανέλαβαν το ρόλο τραμπούκου. Έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύουν ακόμα και ωμά ψέματα πως έγιναν καταστροφές στο ΕΠΑΛ της Χαλκίδας, την ώρα που οι ίδιοι οι μαθητές το περιφρουρούσαν.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους μαθητές μόνους τους να αντιμετωπίσουν αυτή την επίθεση. Να πάρουμε στα χέρια μας τον αγώνα για ασφαλή σχολεία που να μορφώνουν. Να μην επιτρέψουμε να απλώσουν χέρι και να ρίχνουν λάσπη στα παιδιά μας. Όλα τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να τοποθετηθούν τώρα, να καταγγείλουν αυτή την επίθεση και να εντάξουν αυτό τον αγώνα στους άμεσους στόχους πάλης τους.

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής: Για τη νέα σχολική χρονιά

Γονείς και κηδεμόνες, ευχόμαστε μια καλή σχολική χρονιά! Με υγεία, πείσμα και αισιοδοξία στον...

Εργατικό Κέντρο Ν. Φωκίδας: Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία 1η Οκτώβρη

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ 13ωρη ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Διεκδικητικό Πλαίσιο πάλης

Φυλλάδιο με Διεκδικητικό πλαίσιο πάλης 2025 - 2026 Δύναμή μας η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Δρόμος μας η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ....... ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΚΕΝΤΡΟ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΦΥΛΛΑΔΙΟ-2025.pdf