Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας- Βοιωτίας : Καταγγελία για τη στάση υπαλλήλου του ΣΕΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε τη στάση υπαλλήλου του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Εύβοιας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) που αναπληρώνει την αναπληρώτρια προϊσταμένη για τη στήριξη που παρείχε στα σχέδια της εργοδοσία της Vitis Grapes. Η θέση προϊσταμένου/ης είναι κενή εδώ και χρόνια με ευθύνη κυβέρνησης και υπουργείου εργασίας ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, κλιμάκιο συνδικαλιστών αποτελούμενο από μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών και του Συνδικάτου Τροφίμων, Ποτών πήγε στο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Εύβοιας. Ζήτησε την άμεση παρέμβαση της υπηρεσίας καθώς η εταιρία Vitis Grapes που έχει καταγγελθεί κατ’ επανάληψη για την εργοδοτική αυθαιρεσία είχε προχωρήσει σε τρομοκρατική απόλυση συναδέλφου για να βάλει εμπόδιο στη συνδικαλιστική δράση που αναπτύσσεται για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Παρόν ήταν και ο απολυμένος. Η συγκεκριμένη υπάλληλος που εκείνη την ώρα ήταν η υπεύθυνη της υπηρεσίας έδειξε απόλυτη αδιαφορία και με “ύφος χιλίων καρδιναλίων” απευθυνόμενη στο κλιμάκιο είπε ότι προς το παρόν δεν θα κάνει τίποτα παραπέμποντας στις καλένδες το αίτημα του συνδικαλιστών ενώ απολύτως τίποτα δεν έγινε ούτε την επόμενη μέρα.

Αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί” της κυβέρνησης της ΝΔ που αυτήν την περίοδο επιδιώκει την περαιτέρω υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, σχεδιάζοντας τη μεταφορά της διενέργειας των εργατικών διαφορών στον ΟΜΕΔ διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ να απομονώσουν αυτές τις συμπεριφορές. Να εξαντλήσουν τα περιθώρια στήριξης των εργαζομένων που είναι περιορισμένα λόγω της αντεργατικής νομοθεσίας αλλά και των ελλείψεων που έχουν αυτές οι υπηρεσίες σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό.

Περισσότερα

Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Αττικής: Όλοι στη συγκέντρωση 7 Νοέμβρη στο Υπ. Οικονομικών

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ...

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Ομιλία στην κινητοποίηση για την Υγεία στην πύλη του νοσοκομείου Έδεσσας

«Οι τελευταίες αποφάσεις αναγκαστικής μετακίνησης των δύο συναδέλφων καρδιολόγων προς το Νοσοκομείο της Καστοριάς,...

Σωματείο στην εταιρία “Κτιριακές Υποδομές”: Η συχνότητα και η σοβαρότητα των ατυχημάτων στα σχολικά κτίρια εκπέμπει πλέον συναγερμό

Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ...