Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας : Το νομοσχέδιο έκτρωμα να μην περάσει

Δημοσιεύτηκε στις

 ΝΕΚΡΩΣΑΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ – ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

 ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας χαιρετίζει τη μεγάλη απεργία σε όλη την χώρα και στη περιοχή μας. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στους εργασιακούς χώρους του κλάδου, πρώτα και κύρια εκεί που υπάρχουν επιχειρησιακά σωματεία, στις ιχθυοκαλλιέργειες AVRAMAR, στην ΑΛΛΑΤΙΝΗ-ELBISCO, στην ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ, στο ΖΟΥΡΑ, στην ΑΓΡΟΖΩΗ-ΠΙΝΔΟ, ενώ συμμετοχή υπήρχε και σε άλλους εργασιακούς χώρους του κλάδου.

ΣΤΟ ΜΙΜΙΚΟ ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ

Στο μεγαλύτερο εργασιακό χώρο του κλάδου, στο ΜΙΜΙΚΟ-HQF (όμιλος ΦΙΛΙΠΠΟΥ), οι εργάτριες ψήλωσαν το μπόι όλης της εργατικής τάξης. Με τη βοήθεια του Συνδικάτου μας και άλλων σωματείων που είμασταν στην πύλη του εργοστασίου από τα αξημέρωτα δεν πραγματοποιήθηκε η παραγωγική διαδικασία παρά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της.

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα αποτελούν απάντηση πρώτα και κύρια στα ψεύτικα επιχειρήματα της κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο εκσυγχρονίζει την εργασία ενώ στην πραγματικότητα μας γυρίζει αιώνες πίσω, πριν ακόμα κατακτηθεί το 8ωρο το 1886.

Εκσυγχρονισμός δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά αλλά το να βελτιωθούν οι όροι αμοιβής και εργασίας, να θεσπιστεί 7ωρο-5ημερο-35ωρο, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνηση και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων.

Οργανώνουμε νέα απεργία για την Τετάρτη 16 Ιούνη για την οποία ήδη έχουν πάρει απόφαση η Ομοσπονδία Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Συνδικάτο μας και επιχειρησιακά σωματεία στον κλάδο.

Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να πάρουν αντίστοιχες απόφαση συμμετοχής στην απεργία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να το πετάξει στα σκουπίδια.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Ανακοίνωση για απόλυση ΑΜΕΑ από the mart

Άλλη μία απόλυση συναδέλφισσας ΑΜΕΑ έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες καταγγελίες που έχουμε κάνει...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Φθιώτιδας: Για την προσπάθεια παρέμβασης “σωματείου μαϊμού” στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παρέμβασης "σωματείου-μαϊμού" στον χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών Το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Απαιτούμε την ακύρωση της απόφασης για τις περικοπές των

Με μια απόλυτα αυθαίρετη ενέργεια ο ΕΦΚΑ προχώρησε στην μείωση των ήδη επανυπολογισθεισών συντάξεων...