Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας : Σύσκεψη 27 Οκτώβρη για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας

image_pdfimage_print

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
Τρίτη 27 Οκτωβρίου, 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
(θα τηρηθούν μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό)

Καλούμε τους συναδέλφους και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, τα πρωτοβάθμια σωματεία της Εύβοιας, συνδικαλιστές, εργαζόμενους για να συζητήσουμε τη συνέχιση του αγώνα μας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.
Οι ελλείψεις στην υγεία, στα νοσοκομεία της περιοχής μας και στις άλλες μονάδες υγείας, μπροστά στη μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων που είδη χτυπά το λαό, αφήνουν εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
Οι ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς όχι απλά παραμένουν, αλλά αυξάνονται κιόλας. Είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης που από την αρχή της πανδημίας κάνει τα στραβά μάτια και αντί για μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, το μόνο που έκανε ήταν να ψηφίσει νέα αντεργατικά μέτρα που έχουν κάνει την εργοδοσία να ξεσαλώσει. Αποκορύφωμα η απελευθέρωση των υπερωριών που θα δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας το επόμενο διάστημα.
Την ίδια ώρα στα σχολεία της περιοχής καταπατείται κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο που εκθέτει τόσο την υγεία μαθητών και καθηγητών, όσο και των οικογενειών τους.
Γεγονός είναι η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, όπου κυβέρνηση και παπαγαλάκια τα παραπέμπουν στους αγώνες των μαθητών για να αθωώσουν τις τρανταχτές ελλείψεις που παραμένουν στους χώρους εκπαίδευσης.
Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων που έφερε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση δείχνει τον πραγματικό φόβο που είναι ο λαός και η κινητοποίησή του. Τώρα σχεδιάζουν να εντείνουν τον αυταρχισμό, να βάλουν περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση, τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.
Η οργάνωση ήταν και είναι το όπλο μας όλο αυτό το διάστημα για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, το δίκιο μας, να προστατεύσουμε τη ζωή τη δικιά μας και των οικογενειών μας

Δίνουμε συνέχεια σχεδιάζοντας το επόμενο βήμα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
Τρίτη 27 Οκτωβρίου, 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Comments are closed.