Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας : Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις!

0

Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις!

Ούτε γη – ούτε νερό στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες!

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ, 19:00

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΒΑΝΤΩΝ (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ)

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα επιχειρησιακά Σωματεία του κλάδου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη 12/5 την Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις βάσεις. Είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη για το λαό!

Επεκτείνεται η παραμονή των βάσεων αρχικά για 5 χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόζεται στην πράξη, με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!

Δε φτάνει που εμείς οι εργαζόμενοι καλούμαστε να πληρώσουμε τα “σπασμένα” των πολέμων τους, βλέποντας τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ , την ακρίβεια στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και ουσιαστικά τη μείωση του μισθού μας. Τώρα, αυξάνονται ακόμα περισσότερο οι κίνδυνοι να γίνουμε και “κρέας στα κανόνια τους”.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο ΝΑΤΟ. Είναι αυτοί που σπέρνουν πολέμους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, είναι οι ίδιοι που έχουν αφήσει διαμελισμένη την Κύπρο, που δολοφονούν στη Παλαιστίνη, που επεμβαίνουν σε χώρες. Είναι αυτοί που δια στόματος του υπουργού Άμυνας παραδέχονται ότι “δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”.

Απαιτούμε:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν άμεσα οι Αμερικανικές βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές.
    Να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για υποδομή της χώρας για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.