Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας – Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης να καταδικάσουν 7 συνδικαλιστές αγωνιστές εργαζόμενους και φοιτητές και να τους επιβάλουν ποινές φυλάκισης από 8 έως 15 μήνες με αναστολή επειδή συμμετείχαν σε συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στη μεταφορά επικίνδυνου ΝΑΤΟικού στρατιωτικού υλικού στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία έγινε κατά τη διάρκεια του απεργιακού συλλαλητηρίου στις 6 Απρίλη 2022. Το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκαν ήταν ότι έγραψαν αντιπολεμικά συνθήματα πάνω σε ΝΑΤΟϊκά οχήματα που είχαν προορισμό την Ουκρανία.

Μάλιστα το δικαστήριο πήρε αυτήν την απόφαση παρότι αποδέχθηκε πως οι φθορές (τα συνθήματα) ήταν ασήμαντες και χωρίς να πάρει υπόψη τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που κατέρριπταν τις κατηγορίες για βία, σωματική βλάβη κτλ από άοπλους διαδηλωτές σε βάρος πάνοπλων αστυνομικών!

Αν νομίζουν ότι έτσι θα βάλουν φρένο στο πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος είναι γελασμένοι!

Μας γεμίζουν περηφάνια τέτοιες κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές συρράξεις, για λευτεριά στην Παλαιστίνη, που γίνονται σε όλη τη χώρα. Στο Λαύριο αρχές του 2025 που εμποδίστηκε η διέλευση πολεμικού υλικού που προορίζονταν για την Ουκρανία ή στον Πειραιά το 2024 που μπλοκαρίστηκε φορτίο με πολεμικό υλικό που προορίζονταν για το Ισραήλ με τους λιμενεργάτες να δηλώνουν ότι “Οι λιμενεργάτες σάς το υπογράφουν, με των λαών το αίμα τα χέρια τους δεν βάφουν”, αλλά και παρόμοιες κινητοποιήσεις σε Αλεξανδρούπολη, Κρήτη, Τύρναβο και σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η πάλη μας θα συνεχιστεί τόσο σε αυτήν την κατεύθυνση όσο και για την αντιμετώπιση της άλλης πλευράς του ίδιου νομίσματος, δηλαδή ενάντια στην επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, διεκδικώντας η ζωή μας να αντιστοιχηθεί με τα τεράστια επιτεύγματα της εποχής που ζούμε!

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής: Η τρομοκρατία και η κοροϊδία στο ΝΙΚΑ δεν πιάνει πια

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΟ ΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΙΑ!  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ...

Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ: Κάλεσμα στη Παναττική συγκέντρωση 16 Ιούνη στις 10πμ στο Υπ. Οικονομικών

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ Αυτή η εγκληματική πολιτική που...

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Σχετικά με την έλλειψη νοσηλευτών στη νευροχειρουργική κλινική

Οι τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Στη Νευροχειρουργική...