Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας : Εργασία όχι μόνο χωρίς αμοιβή αλλά οι εργαζόμενοι να πληρώνουν και από πάνω…

Δημοσιεύτηκε στις

Εργασία όχι μόνο χωρίς αμοιβή αλλά οι εργαζόμενοι να πληρώνουν και από πάνω απαιτεί η
εργοδοσία της «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Β.Ε.Ε.» στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Τέτοια προβλέπει το «αισχρό» ιδιωτικό συμφωνητικό που η εργοδοσία της «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Β.Ε.Ε.» υποχρεώνει τους συναδέλφους να υπογράφουν μαζί με την πρόσληψη!!!

Στο ιδιωτικό συμφωνητικό, η εργοδοσία, πέρα από απαγορεύσεις που θέτει σε εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν για να εργαστούν σε έναν κατάλογο επιχειρήσεων, επιπλέον απαιτεί αν κάποιος συνάδελφος αποφασίσει να αποχωρήσει να ενημερώσει εγγράφως έναν μήνα πριν (φυσικά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται αν η εργοδοσία θέλει να απολύσει!).

Αν οι συνάδελφοι παραβούν το ιδιωτικό συμφωνητικό απαιτεί να καταβάλλουν και ποινική ρήτρα 4 μηνιάτικα! Μάλιστα η εργοδοσία αναφέρει στο ιδιωτικό συμφωνητικό ότι έχει δικαίωμα να μην καταβάλει ακόμα και δεδουλευμένες αποδοχές!

Συνάδελφος ο οποίος έπιασε δουλειά πριν έναν μήνα, επειδή αποφάσισε να φύγει, η εργοδοσία του ζητάει να καταβάλλει 1 μηνιάτικο!!!

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της υπηρεσία σας για να αποσυρθεί τα «αισχρό» ιδιωτικό συμφωνητικό που επί της ουσίας θέτει ότι η εργοδοσία μπορεί να μην καταβάλει  δεδουλευμένες αποδοχές. Επίσης να λυθεί άμεσα η σχέση εργασίας του συναδέλφου που έχει δηλώσει αποχώρηση από την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 και να του καταβληθεί ότι δικαιούται .

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις υπηρεσίες, τόσο για  θέματα εργασιακών σχέσεων, παρεμπόδιση συνδικαλιστικής για να μπορεί η εργοδοσία να υλοποιεί ανεμπόδιστη τα αντεργατικά της σχέδια κτλ, όσο και για θέματα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας για τα οποία είχαν καθοριστεί προθεσμίες για να διορθωθούν τα προβλήματα.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Όλοι 1η Οκτώβρη στην Απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση 10πμ στην πλ. Δημοτικού Θεάτρου

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους του...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων : Οι ανάπηροι σε κίνδυνο

Οι ανάπηροι σε κίνδυνο!!! Μία νέα και χειρότερη σχολική χρονιά και στην ειδική αγωγή ξεκίνησε...