Κυριακή, Απρίλιος 18

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Αλληλεγγύη στα δίκαιες διεκδικήσεις των ρητινοκαλλιεργητών του νομού μας

0
image_pdfimage_print

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Οι συνάδελφοι ρητινοκαλλιεργητές βρίσκονται για άλλη μία φορά αντιμέτωποι με τις καιρικές συνθήκες και την πολιτική της κυβέρνησης. Η πρόσφατη κακοκαιρία ήρθε να φέρει ακόμα χειρότερες συνθήκες στην υπάρχουσα μειωμένη σοδειά, ακόμα και να μην μπορούν οι συνάδελφοι ρητινοκαλλιεργητές να έχουν πρόσβαση στα δάση, που είναι ο τόπος εργασίας τους. Ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης μετά τις επανειλημμένες μειώσεις της επιδότησης που έχουν ψηφιστεί σταδιακά εδώ και χρόνια με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κτλ).

Οι πολιτική όλων των κυβερνήσεων οδηγεί στο ξεκλήρισμα του επαγγέλματος και αφήνει εκτεθειμμένους τους συναδέλφους. Γι αυτό είναι υπόθεση όλου του κινήματος της περιοχής να σταθεί στο πλευρό των ρητινοκαλλιεργητών και να εκφραστεί αλληλεγγύη και στήριξη στο διεκδικητικό πλαίσιο του σωματείου τους.

Ζητούμε να γίνει το αυτονόητο απο τη κυβέρνηση, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπως αυτή της πανδημίας , όπου η εργατική τάξη έχει υποστεί πολλά δεινά. Να μην οδηγηθούν στην ουσία ακόμα μια σειρά εργαζόμενοι στην φτώχεια με ότι αυτό συνεπάγεται γι αυτούς και τις οικογενειές τους.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και ζητάμε από την κυβέρνηση να τα ικανοποιήσει, να τους στηρίξει οικονομικά, με πλήρη αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν στη σοδειά,με πλήρη καταγραφή των ζημιών και όχι μόνο να μοιράζει ζεστό χρήμα στους βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, που δεν τους αφήνει στιγμή παραπονεμένους, σε συνδιασμό με το αντεργατικό οπλοστάσιο ώστε να μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους ανενόχλητοι μέσα στην περίοδο της νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

 

Share.

Comments are closed.