Το ΔΣ του ΣΕΤΕΠΕ απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Τούμπας, στους μαζικούς φορείς και συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, στους συλλόγους γονέων, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής για οργάνωση και δράση για την υπεράσπιση του εισοδήματός μας από τη λαίλαπα της ακρίβειας.
Το σύνθημα που ένωσε τους αγώνες χιλιάδων εργαζόμενων, βιοπαλαιστών της πόλης, αγροτών και νεολαίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!
Δώστε λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία! Καμιά θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους!
Από τη μία μαθαίνουμε για δισεκατομμύρια που δίνονται απλόχερα για πολεμικούς εξοπλισμούς, για την πολυδιαφημισμένη στροφή στην πολεμική οικονομία που σημαίνει η χώρα μας να βουτάει ακόμα πιο βαθειά στο μακελειό, να μπλέκεται ακόμη περισσότερο στο κουβάρι. Τεράστια πλεονάσματα που βγαίνουν από τις τσέπες μας μέσα από τη δουλειά μας, τους δυσβάσταχτους φόρους που πληρώνουμε, δίνονται με το τσουβάλι σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για τις μπίζνες τους. Για κάθε 100 ευρώ φόρων που συγκεντρώνει το κράτος, ο λαός πληρώνει τα 95, ενώ εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομήχανοι δίνουν μόλις τα 5! Την ίδια στιγμή τα σούπερ μάρκετ έχουν κάνει τζίρο 11,2 δις στο 7μηνο του 2026, 7% περισσότερο από ότι την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι όμιλοι της Ενέργειας έκαναν ιστορικό ρεκόρ κερδών φέτος, 13 δις, η ΔΕΗ διπλασίασε την κερδοφορία της!
Από την άλλη, όλοι εμείς, που ζούμε με εισόδημα κάτω και από αυτό του 2009. Που δεν ξέρουμε αν και πως θα ζεστάνουμε τα σπίτια μας το χειμώνα, αν θα έχουν επαρκή θέρμανση τα σχολεία των παιδιών μας, πως θα καταφέρνουμε να μετακινηθούμε με τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης πάνω από τα 2€/λίτρο. Που καλούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουμε τη θέρμανση στα σχολεία των παιδιών μας. Που τρέμουμε μην χρειαστεί να βρεθούμε στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της πόλης μας. Που βλέπουμε τα κοράκια των funds να απλώνουν τα νύχια τους στις λαϊκές περιουσίες. Που αγανακτούμε βλέποντας δίπλα από τις γειτονιές που ζούμε και παίζουν τα παιδιά μας, να υπάρχει το λαομίσητο Νατοϊκό Στρατηγείο, μαγνήτης αντιποίνων και κινδύνων για τις οικογένειές μας.
Από τη μία τα κέρδη τους, από την άλλη οι ζωές μας!
Γιατί η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο, ούτε έρχεται από το εξωτερικό, γενικά και αόριστα. Είναι αποτέλεσμα:
- Του κουτσουρεμένου εισοδήματός μας που δεν φτάνει ούτε στα μέσα του μήνα
- Της μεγάλης φοροληστείας που προκύπτει από τους δεκάδες άμεσους και έμμεσους φόρους, ειδικά από τον ΦΠΑ, τον πιο άδικο φόρο από όλους
- Της τεράστιας αύξησης των τιμών ακόμα και σε είδη που αφορούν την επιβίωση μας, από τα τρόφιμα και την ενέργεια, μέχρι το ενοίκιο.
- Της βαθύτερης εμπλοκής μας στους ανταγωνισμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις, με τα σπασμένα από συμφωνίες, κυρώσεις και εξοπλισμούς να τα πληρώνουμε εμείς.
Ένοχες είναι όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία χρόνια, που με τους νόμους τους έκαναν τη χώρα μας παράδεισο για να επενδύουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και κόλαση για τη ζωή του λαού.
Φτάνει πια! Εργαζόμενοι, μικροί και μεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία , έχουμε κοινά συμφέροντα , κοινές αιτίες για τα προβλήματά μας.
Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης του λαού! Το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ, εκεί που ενώσαμε τις φωνές μας οι εργαζόμενοι, οι αυταπασχολούμενοι, οι αγρότες, όλος ο λαός, δείχνει το μόνο ρεαλιστικό δρόμο για να πάρουμε άνασα.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της Τούμπας να οργανώσουμε την κοινή μας δράση για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας, για μέτρα που θα μας δώσουν ανάσα, κόντρα στα συμφέροντα μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.
- Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζόμενων, για πραγματική ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος
- Για κατάργηση όλων των άδικών φορομπηχτικών νόμων, του ΦΠΑ.
- Για έκτακτη ελάφρυνση από τα δημοτικά τέλη για λαϊκά εισοδήματα.
- Για μέτρα που θα εξασφαλίσουν φθηνή ενέργεια για όλο το λαό, στήριξη των σχολικών επιτροπών για τα σχολεία , για τις υποδομές πολιτισμού και άθλησης, για τα μικρά καταστήματα.
- Για να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών.
- Για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην Υγεία, την Παιδεία, για μέτρα προστασίας της λαϊκής περιουσίας από φυσικές καταστροφές
- Για άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από το μακελειό, να κλείσει το Νατοϊκό Στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη.
Όλες και όλοι, στη σύσκεψη των φορέων της Τούμπας, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

