Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Αττικής : Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων των ΗΠΑ που αγωνίζονται ενάντια στο ρατσισμό και τη βαρβαρότητα

image_pdfimage_print

Το ΣΕΤΗΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και στο λαό των ΗΠΑ που διαδηλώνουν ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, το ρατσισμό. Ενάντια στη βαρβαρότητα που βιώνουν καθημερινά από την κυβέρνηση Τράμπ και το κράτος των μονοπωλίων.

Η δολοφονία του George Floyd έδειξε on camera τη σαπίλα του καπιταλισμού και του περίφημου «Αμερικάνικου Ονείρου». Στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου όπου ο ρατσισμός ξεχειλίζει, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί περισσεύουν, όπως  άλλωστε φάνηκε και στις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ομαδικοί τάφοι δεν γέμισαν με εκατομμυριούχους. Γέμισαν με εργαζόμενους, φτωχούς ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, σαν τον George Floyd και τους υπόλοιπους που δολοφονούνται καθημερινά απο τις δυνάμεις καταστολής, με κάποιους από τα δεκάδες εκατομμύρια που είναι άνεργοι, με κάποιους από τα εκατομύρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πείνας.

Εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη προς τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους που αυτές τις μέρες παλεύουν στους δρόμους των ΗΠΑ ενάντια στο ρατσισμό, στη φτώχεια και στις δυνάμεις καταστολής που αντιμετωπίζουν το λαό που κινητοποιείται ως εχθρό.

Διάφορες αστικές πολιτικές δυνάμεις στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου προσπαθούν να αξιοποίησουν τις εξελίξεις αυτές αποκρύπτοντας ότι βασικός υπεύθυνος για όλα όσα διαμαρτύρεται ο λαός των ΗΠΑ είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός.  Είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο που προκαλεί φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά, καλλιεργεί το ρατσισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό. Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τρομοκράτες και εχθρούς όλους όσους αντιστέκονται στο φασισμό, αποδεικνύοντας τη στενή συγγένεια καπιταλισμού – φασισμού.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό και τους εργαζόμενους των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρου του κόσμου ενάντια στο ρατσισμό, στη φτώχεια και την αδικία. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και να φτιάξουμε έναν κόσμο στον οποίο θα ζούμε αδελφωμένοι, έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Comments are closed.