Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής : Όλοι στην Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας 25 Οκτώβρη και πορεία στον ΣΕΒ

0

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με ΒΑΣΗ τις ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

8 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Η κυβέρνηση με προμετωπίδα το υπουργείο εργασίας λανσάρει το παραμύθι των «μαχών» για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ασθενέστερων. Η προπαγάνδα περί ομαλότητας, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά κλαδικών συμβάσεων κτλ είναι κάλπικη. Το αποδεικνύουν η επαναψήφιση του νόμου Βρούτση που καθορίζει τον κατώτατο μισθό ύστερα από υπουργική απόφαση και πάντα σύμφωνα με την οικονομία της χώρας, δηλαδή ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρησιακών ομίλων. Η ίδια η πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο τους διαψεύδει. Ενοικιαζόμενη εργασία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα 8ωρα που γίνονται 9ωρα και 8,5ωρα, τα stand by, αξιολογήσεις, απλήρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις, χτύπημα εργάσιμου χρόνου κτλ κυριαρχούν, ενώ μεγάλο κομμάτι εργαζομένων δεν καλύπτονται από καμία συλλογική σύμβαση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στην τελευταία γενική συνέλευση του σωματείου μας επιβεβαιώθηκε η παραπάνω εικόνα. Στον Όμιλο ΟΤΕ προχωράει η εντατικοποίηση της εργασίας. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν Σαββατοκύριακα, χρησιμοποιούν το αξιολόγιο για να αυξάνουν την πίεση. Στη Vodafone θέλουν να μετατρέψουν τις συμβάσεις από 8ωρες σε 9ωρες, το ίδιο και στην Unisystem εταιρεία που ανήκει στον πρόεδρο του ΣΕΒ, πρακτική που στις υπόλοιπες επιχειρήσεις της πληροφορικής εφαρμόζεται ήδη. Στην E Value, στην Teleperformance, στην 360 Connect επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, μειώνεται ο χρόνος μεταξύ των κλήσεων όπως και στην Cyta. Συνολικά ο νέος γύρος επίθεσης της εργοδοσίας πατάει στα ήδη ψηφισμένα αντεργατικά μέτρα και η κυβέρνηση κάνει πλάτες.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ υπερψήφισε σχέδιο κλαδικής σύμβασης που μέχρι στιγμής δεν υπήρχε. Το σχέδιο βάζει στο επίκεντρο την ανάγκη που έχουμε οι εργαζόμενοι να αμειβόμαστε καλύτερα, να δουλεύουμε μέσα σε καλύτερες συνθήκες, να προστατεύεται η μητρότητα – πατρότητα, να λαμβάνεται υπόψη ο επαγγελματικός κίνδυνος στον οποίο εκτιθέμεθα, να αναγνωριστούν ιδιαιτερότητες ειδικοτήτων ως προς την υγεία μας και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν όλη μας τη ζωή.

Σήμερα όλα αυτά και πολλά περισσότερα είναι εφικτά λόγω του πλούτου που παράγουμε και υπάρχει στην κοινωνία αλλά και λόγω της εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, λόγω της παραγωγικότητας της εργασίας μπορούμε να βελτιώσουμε κατά πολύ τους όρους διαβίωσης μας. Ο καθοριστικός παράγοντας που θα αλλάξει όμως προς όφελος μας την κατάσταση είμαστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Τίποτα δε θα μας χαριστεί και κανένας δε θα μας δώσει τίποτα παραπάνω αν εμείς οι ίδιοι δεν οργανωθούμε, αν δε κινητοποιηθούμε, αν δεν αντιτάξουμε και δεν παλέψουμε οργανωμένα και συγκροτημένα τα αιτήματα μας απέναντι στο σύνολο των εργοδοτών του κλάδου. Η κάθε φωνή μόνη της δεν αρκεί. Τώρα χρειάζεται να κάνουμε πέρα τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για αυξήσεις και μισθούς. Γνωρίζουμε, έχουμε μάθει από υποσχέσεις και οράματα. Χρειάζεται να δώσουμε συνέχεια στις δεκάδες κινητοποιήσεις που έχουμε κάνει σε κάθε χώρο δουλειάς όλο το προηγούμενο διάστημα. Χρειάζεται να δώσουμε ώθηση στον αγώνα μας για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με όρους μαζικούς, διεκδικητικούς.

Δίνουμε δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ στο υπουργείο εργασίας στις 25/10 6:00μ.μ.

και πορεία στον ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων)

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση ώστε από κοινού να δυναμώσουμε τον αγώνα για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης που θα διασφαλίζει τα κατώτατα όρια για κάθε επιχείρηση του κλάδου.

8 Νοέμβρη απεργούμε κόντρα στα ψέματα της κυβέρνησης, κόντρα στις απαιτήσεις των εργοδοτών

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.