Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Συμπαράσταση – αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το συνδικάτο μας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στην επιχείρηση ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τη νέα στάση εργασίας που πραγματοποιείται  την Τετάρτη 05.08.20

Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων απέναντι στον νέο κύκλο επίθεσης της εργοδοσίας. Ο αγώνας σας είναι κόντρα στις απολύσεις, στις εθελούσιες, συνολικότερα στα σχέδια της εργοδοσίας για «εξυγίανση» είναι δικός μας αγώνας γιατί την ίδια κατάσταση βιώνουμε και οι εργαζόμενοι στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Απολύσεις, «πακέτα εθελούσιων» αποχωρήσεων που συνοδεύονται με τρομοκρατία και πιέσεις, αξιοποίηση της τηλεργασίας, άλλης μια ελαστικής σχέσης εργασίας, διαλυμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι από τα λίγα που ερχόμαστε αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Η αιτιολογία είναι η ίδια: «για το καλό των επιχειρήσεων» που όμως έφερε στα δικαιώματά μας τεράστιο πλήγμα. Όλα αυτά με τη βοήθεια των διάφορων κυβερνήσεων που ψήφισαν νόμους για να διευκολύνουν τους εργοδότες, να τους λύσουν τα χέρια ώστε να γίνονται πιο ανταγωνιστικοί και να εξασφαλίζουν με καλύτερους όρους την κερδοφορία τους.

Αντίθετα οι εργαζόμενοι από όλα αυτά δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, όπως αποδεικνύει και η πείρα μας. Τα κάθε λογής σενάρια των εργοδοτών μόνο επιζήμια ήταν για τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας.

Δεν υποκύπτουμε, δεν κάνουμε πίσω. Δίνουμε απάντηση στις απολύσεις, στα «τελεσίγραφα» της κάθε εταιρείας. Οι εργαζόμενοι δεν εγκαταλείπουμε τις δουλειές μας, τα δικαιώματά μας, το μέλλον μας. Παλεύουμε ενωμένοι και οργανωμένοι μέσα από τα σωματεία μας για τα δικαιώματά μας.

Βρισκόμαστε στο πλευρό σας, στη μάχη που δίνετε ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας.

Comments are closed.