Τρίτη, 4 Αυγούστου

Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Δίνουμε μαζική απάντηση 9 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα

image_pdfimage_print

(Προσυγκεντρωση ΣΕΤΗΠ 7:15μ.μ.  στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

            Το συνδικάτο μας καταγγέλλει το νέο έκτρωμα που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

            Η κυβέρνηση, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνήσια εκπρόσωπος των επιχειρηματικών ομίλων και εμπνεόμενη από χουντικούς νόμους φέρνει για συζήτηση και ψήφιση μέτρο – μνημείο καταστολής και χαφιεδισμού, περιορισμού του εργατικού και λαϊκού δικαιώματος στην διαδήλωση, στην συγκέντρωση, στην διεκδίκηση καλύτερων όρων διαβίωσης.  Από κοντά και οι παπαγάλοι των ΜΜΕ που μιλούν για ολιγάριθμες συγκεντρώσεις, για κλείσιμο και ταλαιπωρία των “πολιτών” στο κέντρο της Αθήνας και διάφορα άλλα τέτοια…. “πετυχημένα”.

            Προσπαθούν μέσω της προπαγάνδας τους να στρέψουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλον, να χάσουμε από τον στόχο μας τον πραγματικό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις για να διασφαλίζονται και να αυξάνονται τα κέρδη των εργοδοτών.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ

            Η κυβέρνηση για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με το παραπάνω νομοσχέδιο δείxνει όλο της το μίσος απέναντι σε κάθε εργατική κινητοποίηση, προσπαθώντας να μας ακινητοποιήσει, να μας φιμώσει, με το γελοίο πρόσχημα ότι ρυθμίζονται τα προβλήματα που προκαλούνται από τις πορείες στο κέντρο και ότι τα καταστήματα δεν έχουν δουλειά. Αλήθεια για τι μας περνάνε;  Αναδουλειά στα καταστήματα δεν υπάρχει μόνο στο κέντρο αλλά σε κάθε γειτονιά της Αθήνας γιατί το εισόδημα των εργαζόμενων όλο και μικραίνει.  Για τα συγκοινωνιακά προβλήματα μπορούν να τους απαντήσουν όλοι οι εργαζόμενοι που κάνουν μαραθώνιο καθημερινά περιμένοντας τρένα και λεωφορεία για να πάνε στις δουλειές τους. 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

            Τους ενοχλεί που οι εργαζόμενοι οργανώνονται, διεκδικούν, αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους. Σε αυτό θέλουν να βάλουν εμπόδια. Πρώτα μας έφεραν “γενικό δερβέναγα” τον υπουργό να αποφασίζει αν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους με την εργοδοσία. Μετά έφεραν νέο νόμο για να πουν στους εργαζόμενους πώς θα κάνουν συνέλευση και πώς θα αποφασίζουν να αγωνιστούν και να κάνουν απεργία.  Και δεν έφταναν όλα αυτά μας έφεραν και το ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων, δηλαδή  να υπάρχει πλήρες φακέλωμα των εργαζόμενων και των σωματείων. Τώρα αναθέτουν στην αστυνομία αρμοδιότητες για να αποφασίζει ποια κινητοποίηση της αρέσει και ποια όχι. Απαγορεύουν συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε υπουργεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ανάγουν σε ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή κάποιου σε συγκέντρωση. 

            Η ουσία συνάδελφε είναι μία. Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση, για λογαριασμό των εργοδοτών, συμπληρώνει τον συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει να επιβάλλει στους εργαζόμενους. Αυτή είναι η πρόθεσή τους. Να περνάνε τα αντιλαϊκά σχέδια τους για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και να μην αντιδράσει κανείς, να μην κουνιέται φύλλο μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Επιπλέον προσπαθούν να διαμορφώσουν στη συνείδησή μας ότι η συμμετοχή σε απεργίες, κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις είναι “έγκλημα” ή κάτι το “επικίνδυνο”, το “παράνομο”.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙΣ

Σήμερα νόμιμοι είναι οι  μισθοί των 400€ και 500€ που δεν φτάνουν ούτε για το νοίκι, πόσο μάλλον να ζούμε καλύτερα και ποιοτικότερα με βάση την εποχή μας.

Νόμιμες είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η δουλειά από το σπίτι, οι ατελείωτες και απλήρωτες υπερωρίες, τα κουπόνια αντί του μισθού, τα 4ωρα και τα 6ωρα.

Νόμιμες είναι οι απολύσεις, η τρομοκρατία, οι εθελούσιες που οδηγούν μέχρι και τον θάνατο συναδέλφους μας.

Νόμιμα είναι τα εκατομμύρια των ανέργων.

Νόμιμη είναι η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των συγκροτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Νόμιμες είναι οι κάμερες και τα gps στα pc μας και στα tablet μας ώστε να παρακολουθεί μέχρι και την ανάσα μας η εργοδοσία.

Νόμιμο είναι να αρρωσταίνουμε κατά εκατομμύρια και να πεθαίνουμε τον 21ο αιώνα κατά χιλιάδες εξαιτίας της έλλειψης νοσοκομείων, γιατρών, ερευνών, φαρμάκων κτλ

Νόμιμες είναι οι κάμερες στα σχολειά των παιδιών μας και οι ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους.

            Νόμιμο είναι ό,τι εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τη ζωή των εργαζομένων. Εργοδοσία και κυβέρνηση ξέρουν ότι για να υλοποιήσουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους χρειάζεται να επιβάλλουν σιγή μέσα στους χώρους δουλειάς. Για να προωθηθούν τα αντεργατικά μέτρα που ευνοούν τις μεγάλες επιχειρήσεις χρειάζεται η τρομοκρατία, ο εκβιασμός. Χρειάζεται να καταπνίξουν κάθε φωνή που παλεύει κόντρα στους σχεδιασμούς τους.

            Παράνομο για αυτούς είναι να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε, να προσπαθούμε οργανωμένα και συλλογικά μέσα από το σωματείο μας να βελτιώνουμε τον μισθό μας, τις συνθήκες εργασίας, να αντιπαλέψουμε όσα πραγματικά μας “ταλαιπωρούν” και να ζούμε με βάση τα αποτελέσματα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

            Δηλώνουμε ότι δε θα τους κάνουμε την χάρη. Οι εργαζόμενοι έχουμε συλλογική πείρα για το τι σημαίνει “εκδημοκρατισμός” των κινητοποιήσεων. Κανένας νόμος δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες μας.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ:  ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο αλλά και συνολικότερα με κάθε τρόπο αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική που βάζει στην πρέσα τα δικαιώματα μας, τις ίδιες μας τις ζωές. Δε θα κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση όλων όσων με τον κόπο μας παράγουμε.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

9 ΙΟΥΛΙΟΥ 8:00μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

(Προσυγκέντρωση ΣΕΤΗΠ: 7:15μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

Comments are closed.