Συνδικάτο Πωλητών, Οδηγών, Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών -Τυποποιημένων Τροφίμων Β.Ελλάδας: Απεργούμε 14 Οκτώβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ  14  ΟΚΤΩΒΡΗ  2025  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου για το  13ωρο και την εργοδοτική «ευελιξία» στους όρους  και τις συνθήκες της εργασίας.

Η κυβέρνηση με τις ευλογίες της εργοδοσίας, ντόπιας και πολυεθνικής, επιχειρεί να εγκαταστήσει ένα μεσαιωνικό    εργασιακό καθεστώς που θα κινείται στα όρια της φυσικής εξόντωσης των εργαζομένων και με τις αποδοχές μας στα όρια της επιβίωσης.

Παράλληλα περικόπτουν τους πόρους για την πρόνοια, την υγεία, την  παιδεία και αυξάνουν τους προϋπολογισμούς για τις πολεμικές δαπάνες καθιστώντας το μέλλον της λαϊκής οικογένειας αβέβαιο και επισφαλές.

Αρνούμαστε να γίνουμε «λάστιχο» για τα υπερκέρδη της εργοδοσίας, αρνούμαστε να καθορίζουν οι διευθύνσεις των επιχειρήσεων τον χρόνο που θα αφιερώνουμε στην οικογένεια και τα παιδιά μας, το χρόνο των «αδειών» και της ξεκούρασής μας.

Συγχρόνως το 13ωρο θα ανοίξει την πόρτα για την πλήρη καταστρατήγηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και θα καταστήσει την εργασία άκρως επικίνδυνη υπόθεση για κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη.

Συμμετέχουμε  μαζικά και  αγωνιστικά στην Απεργία και ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή των χιλιάδων εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο, για πραγματική μείωση του χρόνου εργασίας, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

Όλοι στην  Απεργιακή  Συγκέντρωση  στο  Άγαλμα  Βενιζέλου  στις  10.30

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Καταγγελία για την απαράδεκτη δίωξη  σε βάρος του προέδρου του ΕΚ Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ποινική δίωξη κατά του προέδρου...

ΕΛΜΕ Λέσβου: Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ! Αίσχος! Σέρνουν στα δικαστήρια...

Σωματείο Εργαζομένων Openbet: Ανακοίνωση για δίωξη του προέδρου του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ! Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Σωματείο Εργαζομένων Openbet καταγγέλλει...