Συνδικάτο ΟΤΑ: Να σταθούμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ – Την Παρασκευή 29 Ιούλη στο Σύνταγμα

0

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει το έγκλημα της απέναντι στη ΛΑΡΚΟ . Την ερχόμενη Παρασκευή 29 του Ιούλη πραγματοποιούνται οι εγκληματικοί διαγωνισμοί εκποίησης. Θέλουν να κλείσουν  την μεγαλύτερη παραγωγό σιδηρονικελίου στην Ευρώπη στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Ξέρουμε καλά ότι η ΛΑΡΚΟ έχει προοπτικές παρά πέρα ανάπτυξης έτσι ώστε να εξασφαλίσει την ενιαία λειτουργία της, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων και παράλληλα να εξασφαλίσει και εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους. Ενώνουμε την φωνή μας και τη δύναμη μας με τους συναδέλφους μα της ΛΑΡΚΟ. Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση την Παρασκευή 29 του Ιούλη στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα. Το σχέδιο και της σημερινής κυβέρνησης είναι γνωστό. Απόλυση όλων των εργαζομένων για να προχωρήσει τη διαδικασία των διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Σε αντιστάθμισμα θα τους «προσφέρει» δίμηνες συμβάσεις.

Για άλλη μια φορά το μάρμαρο καλούνται να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι που στην κυριολεξία με τα αίμα τους, αφού έχουν πάνω από 100 νεκρούς, με νύχια και δόντια και με τον ηρωικό τους αγώνα κρατούν την ΛΑΡΚΟ ανοιχτή εδώ και 2 χρόνια.

Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • ΛΑΡΚΟ ενιαία και σε λειτουργία.
  • Το πρόγραμμα συντήρησης των παραγωγικών μονάδων να έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να ορίζει σαφώς το χρόνο έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας.
  • Καμία δυσμενή μισθολογική μεταβολή στους εργαζόμενους.
  • Καμία έξωση από τους οικισμούς.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ έχει σταθεί από την πρώτη στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ, στο δίκαιο αγώνα τους.  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βρεθούν μαζικά τη Παρασκευή 29 Ιούλη στις 10 στο Σύνταγμα. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, που δεν σκύβουν το κεφάλι εδώ χρόνια στα σχέδια ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ, κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις και τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.